Copywriter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Copywriter?

Een copywriter is een professionele tekstschrijver, die zich gespecialiseerd heeft in het schrijven van wervende reclameteksten. Een copywriter schrijft hoofdzakelijk zakelijke teksten, die gebruikt worden in bepaalde reclamecampagnes of informatiefolders, met als doel een dienst of product te promoten. De werkzaamheden van een copywriter hebben dan ook te maken met marketing en communicatie. De teksten die een copywriter schrijft kunnen op alle manieren gebruikt worden, zoals in folders, in e-mails, in personeelsbladen, in huis aan huis reclamefolders of voor websites. Een copywriter is over het algemeen niet alleen verantwoordelijk voor het schrijven van reclameteksten, omdat ook het bedenken en uitwerken van een passende reclamecampagne tot het takenpakket behoren van een copywriter. Van een copywriter mag verwacht worden dat hij of zij beschikt over een commerciële instelling, omdat de teksten zo geschreven moeten worden dat lezers over de streep getrokken worden om een bepaalde dienst of product ook daadwerkelijk te gaan kopen. Een ander doel van de teksten kan ook zijn merkmarketing, om een bepaald merk onder de aandacht te brengen van mensen. Marketingcommunicatie is in het kort het beste te omschrijven als het promoten van diensten of producten met als doel de verkoop of naamsbekendheid te vergroten. Het beroep copywriter is steeds belangrijker aan het worden, omdat veel organisaties het belang inzien van goede copyteksten. Een copywriter kan niet zomaar vergeleken worden met een tekstschrijver, omdat dit verschillende beroepen betreft. Copyteksten moeten namelijk een boodschap overbrengen en de juiste doelgroep aanspreken. Daarnaast is het zo dat de meeste copywriters iedere keer over verschillende onderwerpen schrijven. Copywriters moeten dus over de nodige creativiteit en inspiratie beschikken om iedere keer pakkende en vooral wervende teksten te kunnen schrijven.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Copywriter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Copywriter

Wat is het salaris en tarief van een Copywriter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Copywriter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Copywriter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Copywriter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Copywriter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl