E-mail marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een E-mail marketeer?

Een e-mail marketeer heeft de verantwoordelijkheid voor het maximaliseren van de opbrengsten van e-mailcampagnes. Het opzetten van een e-mailcampagne behoort dan ook tot de taken, net als het verzenden van de mails naar klanten. Het maken van een planning is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Dat geldt ook voor het opstellen van de mailberichten net als de coördinatie van de campagne en de verzending. Naast de uitvoerende taak geldt dat een e-mail marketeer eveneens verantwoordelijk is voor het meten van de campagnes. De resultaten van de meting vormen vervolgens de basis voor het maken van een analyse. Aan de hand daarvan volgt er een rapportage met de resultaten en de analyse, maar ook met verbeterpunten. Een e-mail marketeer beschikt doorgaans over de nodige ervaring in de breedte van e-mailcampagnes. Daarbij is het e-mailkanaal op verschillende manieren in te zetten binnen de klantreis. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een e-mail marketeer een campagne opzet om bestaande klanten op de hoogte te stellen van nieuwe producten. Of om erop te wijzen dat er een actie plaatsvindt met een aantrekkelijke korting. Zo is het ook mogelijk om nieuwe klanten aan te schrijven die bijvoorbeeld een e-mailadres hebben achtergelaten of zich geabonneerd hebben op een nieuwsbrief. Het is een van de taken van een e-mail marketeer om rekening te houden met de behoefte van de doelgroep. In het kader van het uitvoeren van het beroep spelen data een belangrijke rol. De focus op data maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie, maar dat geldt eveneens voor multichannel inzet. Uiteraard is het eveneens van belang dat de e-mails er visueel aantrekkelijk uitzien en tekstueel verhogend werkt voor de conversie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep E-mail marketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een E-mail marketeer

Wat is het salaris en tarief van een E-mail marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als E-mail marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep E-mail marketeer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken E-mail marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als E-mail marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl