Marketinganalist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marketinganalist?

Een marketinganalist is verantwoordelijk voor het bedenken en optimaliseren van marketingcampagnes. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een marketinganalist het beste omschrijven als het opzetten en uitvoeren van marketingacties, inclusief het monitoren van lopende marketingacties. Een marketinganalist gaat qua werkzaamheden verder dan alleen het in de markt zetten van bepaalde marketingacties, omdat een marketinganalist juist ook verantwoordelijk kan zijn voor het uitvoeren van vooronderzoek. Het is de marketinganalist die onderzoek uitvoert hoe bepaalde marketingacties het beste in de markt gezet kunnen worden, zodat marketingacties verlopen zoals ze behoren te verlopen. Ook het monitoren van marketingacties en het eventueel ingrijpen tijdens lopende marketingacties behoort tot de werkzaamheden van een marketinganalist. Een marketinganalist is verantwoordelijk voor alle activiteiten die te maken hebben met het verkopen van bepaalde diensten en/of producten. Als marketinganalist zul je over het algemeen met diverse andere specialisten samenwerken, die ook te maken hebben met onderzoeken, nieuwe producten en merkmanagement. Een marketinganalist is over het algemeen ook verantwoordelijk voor alle terugkoppeling aan de diverse belanghebbenden. Een ander woord hiervoor is ook wel marketingcontrol. Als marketinganalist zul je over het algemeen voor verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn om de beste marketingstrategieën te bepalen, in overleg met de opdrachtgever. Als marketinganalist maak je meestal gebruik van verschillende tools en technieken, die met online marketing te maken hebben. Het beroep marketinganalist moet gezien worden als beroep op minimaal Hbo-niveau. Een marketinganalist kan aangemerkt worden als marketeer, met het belangrijke verschil dat de inhoudelijke werkzaamheden verder gaan dan alleen het uitvoeren van operationele marketing.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Marketinganalist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Marketinganalist

Wat is het salaris en tarief van een Marketinganalist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marketinganalist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Marketinganalist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Marketinganalist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marketinganalist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl