Team Mijnzzp

Winkel

Algemene informatie over de communicatie- en marketing branche

De communicatie- en marketing branche is een brede branche waar diverse beroepen en disciplines onder vallen zoals reclamemaken, verkoop en natuurlijk communicatie. In het kort komt marketing neer op het zo goed mogelijk aanprijzen van bepaalde diensten of producten. Communicatie kan zeer breed ingezet worden door bedrijven en heeft niet alleen met verkoop van diensten of producten te maken maar ook met het doen van belangrijke mededelingen of uitbrengen van algemene persberichten door een communicatiemedewerker. De grotere bedrijven hebben vaak een eigen marketing- en communicatieafdeling. Kleinere bedrijven huren over het algemeen een communicatiebureau, pr-bureau of marketingbureau in of verzorgen zelfstandig de communicatie naast hun gebruikelijke werkzaamheden. Marketing en communicatie is voor bedrijven zeer belangrijk en komt zoals eerder omschreven op verschillende manieren voor binnen heel veel bedrijven en overheden. De communicatie- en marketing branche kent ook veel zelfstandige ondernemers die in de meeste gevallen zeer gespecialiseerd zijn.

Carrièremogelijkheden binnen de communicatie- en marketing branche

Er zijn binnen de communicatie- en marketing branche voldoende carrièremogelijkheden die wel afhankelijk zijn van je eigen competenties, opleidingen en doorzettingsvermogen. De meeste communicatie- en marketingmedewerkers zijn vanuit een bestaande functie binnen een bedrijf doorgegroeid. Met voldoende opleiding, kennis en ervaring kan er ook rechtstreeks naar de functie gesolliciteerd worden. Zelfstandige ondernemers kunnen ingehuurd worden. De echte toppers binnen de communicatie- en marketing branche kunnen doorgaans een goede carrière opbouwen, zeker na bewezen resultaten.

Opleidingen en cursussen communicatie- en marketing branche

Er zijn voor de communicatie- en marketing branche zeer veel opleidingen beschikbaar die verschillen per vakgebied. De meeste mensen die binnen de communicatie- en marketing branche werken hebben minimaal een Hbo-opleiding of hoger afgerond. Voor de communicatie- en marketing branche worden ook heel veel verschillende soorten cursussen aangeboden. Voor meer informatie over opleidingen en cursussen verwijzen wij naar de specifieke beroepen binnen de branche die allemaal zeer breed omschreven zijn en zijn voorzien van filmpjes.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de communicatie- en marketing branche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de communicatie- en marketing branche

Wie als zelfstandig ondernemer wenst te starten binnen de communicatie- en marketingsector zal eerst voldoende ervaring moeten opdoen en over de juiste opleidingen en cursussen moeten beschikken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een groot netwerk bezit binnen de branche. Zoals bij alle startende ondernemers is het inwinnen van informatie zeer belangrijk zoals bij de kamer van koophandel en de belastingdienst. Ook bestaan er voldoende websites gericht op communicatie- en marketing die meestal zeer nuttig kunnen zijn voor startende ondernemers.

Informatie over de communicatie- en marketing branche op Mijnzzp

Binnen de communicatie- en marketing branche hebben wij momenteel 88 beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn. Daarnaast zijn alle beroepen voorzien van één of meerdere filmpje en vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De communicatie- en marketing branche heeft op Mijnzpp.nl dagelijks veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken. Ook veel studenten bezoeken de communicatie- en marketing branche voor mogelijke opleidingen en algemene informatie.

Mijnzzp.nl

Communicatie en marketing

Populaire beroepen

Team Mijnzzp
Accountmanager (marketing)
Marketeer
Blogger
Speechschrijver
Congresplanner
Online marketeer
Marktonderzoeker
Sales medewerker
Eindredacteur
Gastblogger
Social media beheerder
Advertentieverkoper
Commercieel medewerker
Presentator
Netwerker
Mediatrainer
Callcentermedewerker
E-mail marketeer
Growth hacking specialist
Columnist
B2B marketeer
Lead generator
Copywriter
Colporteur
Redacteur
Tekstschrijver
Weddingplanner
Webredacteur
Klantenservice medewerker
Affiliate marketeer
Marketinganalist
Auteur
Dagvoorzitter
Schrijver
Art director (reclame)
B2C marketeer
Acquisiteur
Journalist
Telemarketeer
PR-adviseur
Gastspreker
Corrector
Sales consultant
Vertaler
Communicatieadviseur

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Communicatie en marketing op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties