PR-adviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een PR-adviseur?

Een pr-adviseur richt zich in de uitvoering van het beroep op het verkrijgen van positieve aandacht voor een organisatie of bedrijf. Pr is een afkorting die staat voor public relations. Dat is een breed begrip waar onder meer de term imago op van toepassing is. De pr-adviseur verricht werkzaamheden om een bepaald imago bij de doelgroep of het publiek in het algemeen te realiseren. Het is een functie, waarbij er als het ware sprake is van het behartigen van belangen van het bedrijf of een organisatie. Een pr-adviseur is in het kader van de werkzaamheden ook wel het gezicht van het bedrijf. Een van de taken die bij deze functie horen, is het verzorgen van de communicatie naar de buitenwereld. Bijvoorbeeld met het geven van advies aan de leiding van een bedrijf hoe naar buiten op te treden. Het is altijd het doel om met het optreden richting de buitenwereld het bedrijf in een goed daglicht te stellen. Er zijn door de pr-adviseur allerlei middelen te gebruiken om het doel te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door op de radio te spreken of door op televisie te verschijnen. Ook het geven van interviews aan kranten is een manier om in een bepaald beeld te voorzien. Het zorgen voor het verspreiden van persberichten maakt eveneens deel uit van de werkzaamheden van de pr-adviseur. De focus ligt daarbij altijd op het genereren van een positieve publiciteit. Uiteraard zijn er ook online kanalen in te zetten. Daarbij kan je denken aan het gebruikmaken van social media kanalen. Of door bepaalde publicaties op de website van het bedrijf te plaatsen. Een pr-adviseur denkt ook na over de manier waarop het beste een profiel van het bedrijf is op te stellen. Er zijn overigens ook andere benamingen van toepassing voor dit beroep, zoals een pr-agent of pr-consultant.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep PR-adviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een PR-adviseur

Wat is het salaris en tarief van een PR-adviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als PR-adviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken PR-adviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als PR-adviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl