Handelsvertegenwoordiger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Handelsvertegenwoordiger?

Een handelsvertegenwoordiger is een commercieel medewerker in loondienst die namens een organisatie handel mogen drijven. Andere benamingen voor handelsvertegenwoordiger kunnen ook zijn vertegenwoordiger of tussenpersoon. In alle gevallen is een handelsvertegenwoordiger werkzaam in loondienst en betreffen de werkzaamheden commerciële activiteiten die met handel te maken hebben. Als een handelsvertegenwoordiger werkzaam is als ondernemer spreekt men over het algemeen niet van een handelsvertegenwoordiger maar van een handelsagent. De inhoudelijke werkzaamheden als handelsvertegenwoordiger en handelsagent verschillen eigenlijk niet van elkaar, met het belangrijke verschil dat een handelsvertegenwoordiger niet werkzaam is als ondernemer. Er bestaat dus een belangrijk verschil tussen een handelsvertegenwoordiger en een handelsagent. Als handelsvertegenwoordiger kan je werkzaam zijn binnen in alle denkbare branches, omdat binnen alle branches handel wordt gedreven. Een handelsvertegenwoordiger werkt exclusief voor een organisatie en krijgt meestal provisie of commissie voor zijn behaalde verkoopresultaten, bovenop het gebruikelijke loon. Als handelsvertegenwoordiger beschik je over het algemeen over grote verantwoordelijkheden, omdat het mogen voeren van handel namens een organisatie alleen overgelaten wordt aan de juiste vaklieden die beschikken over de nodige kennis en ervaring. Daarnaast kan het beroep handelsvertegenwoordiger gezien worden als een beroep waarbinnen absoluut sprake moet zijn van vertrouwen. Als handelsvertegenwoordiger gaan de inhoudelijke werkzaamheden veel verder dan alleen het fungeren als vertegenwoordiger.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Handelsvertegenwoordiger

Wat is het salaris en tarief van een Handelsvertegenwoordiger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Handelsvertegenwoordiger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Handelsvertegenwoordiger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Handelsvertegenwoordiger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl