Sales medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sales medewerker?

Een sales medewerker is veelal werkzaam voor bedrijven of organisaties die producten of diensten verkopen. Een sales medewerker richt zich op het stimuleren van de verkoop. Dit kan gedaan worden door het telefonisch verkopen van producten of diensten zoals dit bij callcenters gedaan wordt. Maar ook door het opzetten van reclamecampagnes. Een sales medewerker voert klantonderzoek uit en houdt de kansen en veranderingen op de markt nauwlettend in de gaten. Een sales medewerker kan bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf of organisatie. Bovendien kan een sales medewerker de klantencontracten opstellen en beheren. De kerntaak van een sales medewerker is het stimuleren van verkoop. Dit kan op allerlei uiteenlopende manieren. Door het toepassen van diverse marktstrategieën zorgt een sales medewerker ervoor dat klanten bereikt worden en worden gestimuleerd tot het kopen van een product of het afnemen van een bepaalde dienst. Een sales medewerker is een commercieel medewerker die diverse functies binnen een bedrijf of organisatie kan vervullen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het beheren van de social media pagina’s of het toepassen van corporate storytelling. Dit houdt in dat een sales medewerker steeds vertelt wat het doel is van een bepaald bedrijf of organisatie. Een sales medewerker kan werkzaam zijn in de binnendienst of buitendienst van een organisatie. Als sales medewerker ben je meestal op een brede manier verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle sales activiteiten en verantwoordelijk voor diverse administratieve processen. Het is als sales medewerker in alle gevallen belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt. In de meeste gevallen heeft een sales medewerker te maken met vastgestelde doelstellingen. Een andere benaming voor sales medewerker kan marketing medewerker zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sales medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Sales medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Sales medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sales medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sales medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sales medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl