Acquisiteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Acquisiteur?

Een acquisiteur is iemand die voor zijn beroep klanten probeert te werven. Als acquisiteur ben je over het algemeen werkzaam voor een commerciële organisatie of ben je werkzaam voor een gespecialiseerd bedrijf dat acquisitiewerkzaamheden uitvoert voor andere commerciële bedrijven, instellingen of organisaties. De specifieke werkzaamheden als acquisiteur kunnen per acquisiteur verschillen, omdat een acquisiteur voor uiteenlopende soorten bedrijven werkzaam kan zijn. Een acquisiteur kan bijvoorbeeld alleen verantwoordelijk zijn voor het werven van nieuwe klanten, maar kan juist ook verantwoordelijk zijn voor het verder vergroten van de inkomsten met betrekking tot bestaande klanten. Een acquisiteur is dus een commercieel medewerker die acquisitie pleegt. Acquisiteurs komen binnen het bedrijfsleven op veel verschillende manieren voor en kunnen ook andere benamingen gebruiken, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden als acquisiteur. Acquisiteur betekent feitelijk niks anders dan verwerver en binnenhalen. Een acquisiteur werft dus nieuwe klanten. De werkzaamheden van een acquisiteur zijn voor bedrijven erg belangrijk, omdat het de acquisiteurs zijn die proberen om nieuwe klanten te werven. Acquisitie moet verder heel algemeen gezien worden, omdat een acquisiteur op veel verschillende manieren werkzaam kan zijn. In alle gevallen heeft acquisitie wel te maken met verkoopwerkzaamheden. Als een acquisiteur verkoopwerkzaamheden uitvoert zonder vooraankondiging spreekt men ook wel van koude acquisitie. Het beroep acquisiteur betreft een beroep dat bij je zal moeten passen, omdat het kunnen verkopen van diensten en/of producten om de juiste persoonlijkheid, kennis en ervaring vraagt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Acquisiteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Acquisiteur

Wat is het salaris en tarief van een Acquisiteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Acquisiteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Acquisiteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Acquisiteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl