Art director (reclame)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Art director (reclame)?

Een art director die werkzaam is binnen de reclamewereld is verantwoordelijk voor het visuele gedeelte van een reclamecampagne, zoals een televisiereclame, internetadvertentie, folder of ander soort promotiemateriaal. Een art director werkzaam binnen de reclamewereld behoort toe tot de grafische sector, met een sterke link naar de marketingbranche omdat een art director zich richt op promotiemateriaal en reclametekeningen. Het is de art director die de ideeën van een opdrachtgever omzet in concrete visuele beelden. Als art director is het kunnen werken met grafische softwareprogramma's erg belangrijk, omdat tegenwoordig bijna alles met de computer gaat. Ook het hanteren van filmtechnieken is als art director belangrijk, omdat je als art director te maken krijgt met bewegende beelden. Deze beelden kunnen filmopnames van mensen of dieren betreffen, maar het kunnen ook illustraties betreffen, afhankelijk van de soort opdracht. Als art director binnen de reclamewereld werk je over het algemeen met verschillende vakmensen samen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan copywriters die verantwoordelijk zijn voor de reclameteksten, of aan andere grafisch vormgevers die de ideeën verder uitwerken. Als art director speelt creativiteit en communicatie een belangrijke rol, omdat je steeds met nieuwe ideeën zal moeten komen en je ook samenwerkt met diverse collega's. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een art director het beste omschrijven als het bedenken hoe een advertentie, reclameposter of flyer het beste er uit kan komen te zien om op de beste manier reclame te maken. Het beroep art director is binnen de reclamewereld een belangrijk beroep te noemen, omdat resultaten tellen. Tegenwoordig komt het beroep art director in de praktijk op verschillende manieren voor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Art director (reclame)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Art director (reclame)

Wat is het salaris en tarief van een Art director (reclame)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Art director (reclame) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Art director (reclame) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Art director (reclame)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Art director (reclame) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl