Enqueteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Enqueteur?

Een enquêteur is verantwoordelijk voor het afnemen van enquêtes, die meestal uitgevoerd worden voor externe bedrijven, overheden of onderzoeksinstellingen. Een enquête kan om verschillende redenen uitgevoerd worden, maar het doel zal altijd zijn het verkrijgen van informatie over een bepaalde dienst of product of het peilen van standpunten. Het uitvoeren van een enquête kan veel nuttige informatie boven water halen die op een andere manier niet snel te verkrijgen is. Een enquête kan algemeen uitgevoerd worden of specifiek op een bepaalde doelgroep zoals ouderen, alleenstaanden of bijvoorbeeld alleen op vrouwen. Een enquête hoeft zoals eerder omschreven niet alleen om diensten of producten te gaan, maar kan ook opiniepeilingen betreffen. Opiniepeilingen zijn gericht op de meningen van mensen en worden vaak ingezet door onderzoeksjournalisten die willen weten wat er precies onder het volk speelt op een bepaald punt. Ook opiniepeilingen kunnen algemeen gericht zijn of een bepaalde doelgroep gericht zijn. Een belangrijk kenmerk van een enquête is dat deze over het algemeen anoniem is en het resultaat van de enquête gezien moet worden als een gemiddelde uitkomst. Het beroep enquêteur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een enquêteur op verschillende niveaus werkzaam kan zijn. Er bestaan verschillende soorten onderzoeken als enquêteur, die ook om verschillende opleidingsniveaus kunnen vragen. Het uitvoeren van enquêtes op wetenschappelijk niveau kan bijvoorbeeld alleen uitgevoerd worden door wetenschappers die beschikken over een universitaire studie. In veel gevallen is het afnemen van enquêtes voor organisaties belangrijk om aan waardevolle informatie of cijfers te komen. De verkregen losse data zal later verwerkt worden tot bruikbare informatie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Enqueteur

Wat is het salaris en tarief van een Enqueteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Enqueteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Enqueteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Enqueteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl