Persvoorlichter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Persvoorlichter?

Een persvoorlichter of woordvoerder is een communicatie-expert, die namens de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is verantwoordelijk is voor de externe communicatie. Als persvoorlichter ben je dan ook werkzaam binnen de communicatiebranche, dat betrekking heeft op alle manieren van communicatie. Als een persvoorlichter extern communiceert namens de organisatie betreft het over het algemeen belangrijke en relevante informatie, die de organisatie aangaat. Een persvoorlichter is dus een belangrijke schakel tussen organisaties en de externe media. Denk hierbij aan het geven van mondelinge persvoorlichting, zoals aan journalisten, aan het uitbrengen van persberichten en aan het uitbrengen van nieuwsberichten. Als persvoorlichter ben je over het algemeen werkzaam voor grotere organisaties, zoals grote bedrijven, overheden en instellingen. Een persvoorlichter maakt onderdeel uit van de afdeling communicatie, die meestal bestaat uit meerdere communicatiemedewerkers. Als persvoorlichter ben je meestal gespecialiseerd in communicatiewetenschap, wat een sociaalwetenschappelijke opleiding is. Organisaties maken gebruik van een vaste persvoorlichter, zodat de externe media weet wie namens de organisatie mag optreden als vaste woordvoerder. Het beroep persvoorlichter is een beroep, waarbinnen je grote verantwoordelijkheden hebt, omdat goede en heldere communicatie erg belangrijk is voor organisaties. Over het algemeen zijn persvoorlichters ervaren communicatiemedewerkers, omdat de werkzaamheden zo belangrijk zijn. Als persvoorlichter ben je dus verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van nieuws en het zo goed mogelijk toelichten van alle externe communicatie die de organisatie aangaat. De belangrijkste taak als persvoorlichter is het op de juiste manier voorlichten van de media, zodat er geen onduidelijkheden ontstaan met betrekking tot de externe communicatie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Persvoorlichter

Wat is het salaris en tarief van een Persvoorlichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Persvoorlichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Persvoorlichter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Persvoorlichter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl