Redacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Redacteur?

Een redacteur of redactrice is iemand die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, zoals het schrijven van teksten, het controleren van teksten, het ordenen van informatie en het structureren van informatie. Ook het begeleiden van journalisten, tekstschrijvers of andere vaklieden binnen de mediasector kan tot de verantwoordelijkheden behoren van een redacteur. Als redacteur kan je werkzaam zijn binnen verschillende vakgebieden zoals de radio en de televisie, en kan je werkzaam zijn binnen de gedrukte media, zoals tijdschriftuitgevers of krantenuitgevers. In veel gevallen zijn dit soort mediabedrijven ook weer voorzien van een eigen website en is er dus ook sprake van een webredactie. Ook grote bedrijven en organisaties die bijvoorbeeld interne personeelsbladen uitgeven kunnen een redacteur in dienst hebben. Als redacteur werk je over het algemeen binnen de mediabranche, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Welke taken een redacteur precies heeft kan verschillen per organisatie, echter hebben de werkzaamheden wel te maken met het schrijven van teksten en alles wat daarbij komt kijken, zoals het redigeren en het inhoudelijk controleren van teksten. Het beroep redacteur moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een redacteur ook weer gespecialiseerd kan zijn binnen bepaalde vormen van redactiewerk. Daarnaast hoeft een redacteur niet met geschreven teksten te werken, omdat er ook weer sprake kan zijn van een beeldredacteur. Een beeldredacteur is verantwoordelijk voor het verkrijgen, toepassen en opslaan van afbeeldingen. In de meeste gevallen heeft een redacteur wel met geschreven teksten te maken. Een van de belangrijkste taken van een redacteur is het selecteren van relevant materiaal, zodat er interessante artikelen ontstaan, die passen bij de doelgroep van de uitgever. Zoals eerder omschreven komt het beroep redacteur in de praktijk op verschillende manieren voor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Redacteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Redacteur

Wat is het salaris en tarief van een Redacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Redacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Redacteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Redacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Redacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl