Verslaggever

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verslaggever?

Een verslaggever is iemand die meestal op locatie nieuws vergaart, samen met zijn team dat bestaat uit een cameraman en geluidsman. Ondanks dat een verslaggever meestal onderweg is werkt hij ook vanuit de studio om nieuwsberichten voor te bereiden of het vergaarde nieuws te bewerken voor de uitzending. Een verslaggever kan voor een televisieomroep of radio-omroep werkzaam zijn. Daarnaast zijn er vandaag de dag ook voldoende websites te vinden die gebruik maken van een verslaggever in hun filmpjes. Als verslaggever weet je eigenlijk nooit wat de dag gaat brengen, omdat je bij actueel nieuws het hele land door kunt moeten rijden, of zelfs naar het buitenland moet reizen. De grote televisiezenders hebben dan ook over de hele wereld verslaggevers aan het werk, die soms voor meerdere omroepen hun verslaggeving verzorgen.

Lees verder...

Opleiding tot Verslaggever

Welke opleiding is nodig om Verslaggever te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verslaggever? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verslaggever

Wat is het salaris en tarief van een Verslaggever? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verslaggever in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl