Verslaggever

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verslaggever?

Een verslaggever is een journalist die voor nieuwszenders op locatie nieuws zal vergaren. In veel gevallen werkt een verslaggever samen met diverse collega's, zoals een cameraman en een geluidsman. Ondanks dat een verslaggever meestal onderweg is werkt een verslaggever ook vanuit de studio om nieuwsberichten voor te bereiden. Maar dit kan per verslaggever verschillen, omdat snelheid met betrekking tot nieuws meestal een grote rol zal spelen. Een verslaggever kan voor een televisieomroep of radio-omroep werkzaam zijn. Daarnaast zijn er vandaag de dag ook voldoende websites te vinden die gebruikmaken van verslaggevers, omdat ze bijvoorbeeld nieuwsfilmpjes maken. De werkzaamheden van een verslaggever komen in het kort neer op het ter plaatse verslaan van nieuws, waarbij ook andere personen geïnterviewd kunnen worden als dit relevant is voor het betreffende nieuwsbericht. Het beroep verslaggever is aan te merken als een veelzijdig beroep waarbij je eigenlijk nooit precies zal weten waar je terecht zal komen, omdat actueel nieuws overal kan plaatsvinden. Het beroep verslaggever moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een verslaggever ook gespecialiseerd kan zijn binnen bepaalde vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een politiek verslaggever die alleen politiek nieuws zal verslaan. Daarnaast kan een verslaggever bijvoorbeeld ook weer gespecialiseerd zijn in financieel nieuws. Als een verslaggever in het buitenland werkzaam is kan ook de benaming correspondent van toepassing zijn. Een verslaggever kan niet aangemerkt worden als reporter, omdat dit een ander beroep betreft. Een reporter moet aangemerkt worden als onderzoeksjournalist. Als verslaggever ben je over het algemeen iedere dag op verschillende locaties actief om het actuele nieuws te verslaan dat interessant is voor de bevolking. Denk bijvoorbeeld aan het verslaan van rechtszaken, sportevenementen en algemene nieuwsonderwerpen.

Lees verder...

Opleiding tot Verslaggever

Welke opleiding is nodig om Verslaggever te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verslaggever? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verslaggever

Wat is het salaris en tarief van een Verslaggever? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verslaggever in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verslaggever

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verslaggever bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl