Marktonderzoeker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marktonderzoeker?

Een marktonderzoeker is gespecialiseerd in het uitvoeren van marktonderzoeken en marktstudies. In het kort komen de werkzaamheden van een marktonderzoeker neer op het verzamelen van alle relevante informatie met betrekking tot mogelijke (nieuwe) producten of diensten die voor bedrijven belangrijk kunnen zijn. Veel bedrijven maken gebruik van marktonderzoekers, omdat het belangrijk is om als bedrijf te begrijpen waaraan precies behoefte is. Het beroep marktonderzoeker komt dan ook voor in uiteenlopende soorten bedrijven in verschillende branches. Een marktonderzoeker kan bijvoorbeeld ingezet worden om de klantvriendelijkheid van een bedrijf te toetsen of om een bepaalde nieuwe dienst of product te onderzoeken. Alle verzamelde gegevens zullen door de marktonderzoeker zorgvuldig geanalyseerd worden en overlegd worden met de directie van het bedrijf. Marktonderzoek heeft niet alleen betrekking op mogelijke nieuwe trends en nieuwe producten of diensten, maar heeft juist ook betrekking op het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken of imago-onderzoeken. Wat een marktonderzoeker precies zal onderzoeken is afhankelijk van het soort bedrijf waar de marktonderzoeker werkzaam zal zijn. In veel gevallen heeft marktonderzoek met commerciële activiteiten te maken, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. In algemene zin kan een marktonderzoeker verantwoordelijk zijn voor verschillende onderzoeken, zoals brancheonderzoeken, klantenonderzoeken, klanttevredenheidsonderzoeken, concurrentieonderzoeken, financieringsonderzoek of voor het uitvoeren van een omgevingsanalyse. De werkzaamheden van een marktonderzoeker gaan dus verder dan alleen het uitvoeren van marktstudies met betrekking tot nieuwe diensten of producten. Als marktonderzoeker ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van grafieken, tabellen en rapporten om bruikbare marketingplannen te kunnen maken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Marktonderzoeker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Marktonderzoeker

Welke opleiding is nodig om Marktonderzoeker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Marktonderzoeker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Marktonderzoeker

Wat is het salaris en tarief van een Marktonderzoeker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marktonderzoeker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Marktonderzoeker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Marktonderzoeker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marktonderzoeker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl