Commercieel medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Commercieel medewerker?

Een commercieel medewerker is iemand die een functie heeft dat te maken heeft met de verkoop en/of marketing van bepaalde producten en/of diensten. Het beroep commercieel medewerker is zeer breed te noemen en kan betrekking hebben op verschillende functies, bedrijven, branches en niveaus. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een commercieel medewerker het beste omschrijven als het op een zo goed mogelijke manier promoten of verkopen van bepaalde producten en/of diensten, inclusief het verzorgen van alle mogelijke bijkomende werkzaamheden, zoals het opstellen van offertes, het bestellen van goederen, het aanmelden van diensten en het verzorgen van nazorg als dit van toepassing is. Het beroep commercieel medewerker heeft dus alles te maken met verkoop van goederen en/of diensten. Enkele andere benamingen voor commercieel medewerker kunnen zijn verkoopspecialist, vertegenwoordiger, filiaalmanager of bijvoorbeeld accountmanager, afhankelijk van de specifieke functie en het opleidingsniveau van de betreffende persoon. De werkzaamheden van commercieel medewerkers zijn erg belangrijk voor bedrijven, omdat het de commercieel medewerkers zijn, die nieuwe klanten aanbrengen. Met andere woorden dragen commercieel medewerkers voor een belangrijk deel bij aan de gerealiseerde omzet. Als commercieel medewerker ben je over het algemeen werkzaam binnen de binnendienst of buitendienst van een organisatie. Daarnaast kan winkelpersoneel aangemerkt worden als commercieel medewerker. Als commercieel medewerker heb je in alle gevallen te maken met commercie. Commercie is een verzamelnaam voor de verhandeling van goederen en diensten. Commercieel medewerkers zijn vaklieden die over bepaalde unieke vaardigheden moeten beschikken. Denk bijvoorbeeld aan het makkelijk kunnen maken van contact en aan het kunnen overtuigen van mensen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Commercieel medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Commercieel medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Commercieel medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Commercieel medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Commercieel medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Commercieel medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl