Telemarketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Telemarketeer?

Een telemarketeer is een commercieel binnendienst medewerker die zich gespecialiseerd heeft in telemarketing. Een telemarketeer is dan ook verantwoordelijk voor telemarketing, met andere woorden telefonische verkoop. Als telemarketeer ben je doorgaans werkzaam voor een extern callcenterbedrijf waarbinnen in de meeste gevallen veel meer telemarketeers werkzaam zijn. Al deze verschillende telemarketeers zijn verantwoordelijk voor telefonische verkoopdiensten met betrekking tot diensten of producten. Ook het aanprijzen van diensten en producten zonder directe verkoop kan tot de verantwoordelijkheden behoren van een telemarketeer. In dat geval kan een telemarketeer verantwoordelijk zijn voor het maken van afspraken, zodat er een vervolggesprek kan plaatsvinden. Een telemarketeer hoeft niet voor een callcenterbedrijf werkzaam te zijn, omdat een telemarketeer ook direct voor een bepaalde organisatie werkzaam kan zijn die beschikt over een eigen callcenter. De inhoudelijke werkzaamheden die een telemarketeer precies zal uitvoeren kunnen verschillen per organisatie, maar ze zijn doorgaans wel gericht op de telefonische verkoop van diensten en producten en het aanprijzen van goederen of diensten. Een andere benaming voor telemarketeer kan ook zijn telefonische verkoper. Telemarketing komt binnen het bedrijfsleven veel voor, op verschillende manieren. Telemarketing is tegenwoordig wel aan strenge regels gebonden, omdat het zomaar opbellen van mensen niet in alle gevallen is toegestaan. Een telemarketeer is dus gebonden aan bepaalde wettelijke regels met betrekking tot het mogen opbellen van mensen. Een telemarketeer kan dus ook gezien worden als een commercieel medewerker, die zich gespecialiseerd heeft in telefonische verkooptechnieken en gesprekstechnieken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Telemarketeer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Telemarketeer

Wat is het salaris en tarief van een Telemarketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Telemarketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Telemarketeer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Telemarketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Telemarketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl