Eindredacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Eindredacteur?

Een eindredacteur is een journalistieke medewerker, die werkzaam kan zijn voor verschillende mediabedrijven, zoals krantenuitgevers, tijdschriftuitgevers, televisieomroepen en radio-omroepen. Daarnaast kan een eindredacteur werken als webredacteur als het online media bedrijven betreft. De werkzaamheden en de verantwoordelijkheid van een eindredacteur kunnen per mediabedrijf verschillen, maar komen in het kort neer op het coördineren van de mediaproductie. Het is bijvoorbeeld de eindredacteur die de diverse andere redactiemedewerkers zal aansturen, zoals redacteuren, fotografen, vormgevers en de tekstschrijvers. Een eindredacteur coördineert dus de complete mediaproductie, dat afhankelijk van de soort eindredacteur betrekking kan hebben op verschillende werkzaamheden. Een eindredacteur die verantwoordelijk is voor omroeporganisaties zal bijvoorbeeld andere werkzaamheden uitvoeren dan een eindredacteur die werkzaam is voor de geschreven media. Een eindredacteur schrijft over het algemeen zelf geen artikelen, maar controleert en redigeert artikelen en ziet toe op de uiteindelijke opmaak van artikelen. Ook het regelmatig overleggen met redacteurs en het aansturen van de redacteurs behoort tot het takkenpakket van een eindredacteur. Andere belangrijke werkzaamheden van een eindredacteur zijn het verzorgen van de juiste informatie en het uitzetten van de koers van de organisatie. Het beroep eindredacteur is aan te merken als een beroep waarbinnen je beschikt over grote verantwoordelijkheden. Het worden van eindredacteur is dan ook alleen mogelijk als je beschikt over veel ervaring en unieke kennis van de mediabranche. Het beroep eindredacteur komt in de praktijk op verschillende manieren voor. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat een eindredacteur zelf ook gewoon werkzaam is als redacteur. In dat geval is een eindredacteur ook verantwoordelijk voor het schrijven van artikelen. In de meeste gevallen kan een eindredacteur ook aangemerkt worden als operationeel manager, die verschillende redactiemedewerkers zal aansturen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Eindredacteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Eindredacteur

Wat is het salaris en tarief van een Eindredacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Eindredacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Eindredacteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Eindredacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Eindredacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl