Team Mijnzzp

Wat doet een Klantenservice medewerker?

Een klantenservice medewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met klantenservice. Een klantenservice medewerker is dan ook werkzaam binnen de afdeling klantenservice. Klantenservice is een ruim begrip dat betrekking kan hebben op verschillende soorten bedrijven, instellingen en organisaties. In het algemeen kunnen we stellen dat een klantenservice medewerker verantwoordelijk is voor het afhandelen van klachten en vragen van klanten. De meeste grote bedrijven die te maken hebben met klanten beschikken over een afdeling klantenservice, omdat klanten nu eenmaal klachten of vragen kunnen hebben. Van een klantenservice medewerker mag verwacht worden dat hij of zij beschikt over de nodige kennis en vaardigheden, zodat klanten op een goede en efficiënte manier geholpen worden. Als een klantenservice medewerker niet direct een oplossing kan bieden zal de klantenservice medewerker in de meeste gevallen andere specialisten inschakelen, waardoor de klachten of vragen alsnog opgelost worden. Het werken op de klantenserviceafdeling vraagt om de juiste medewerkers, die ook klantvriendelijk moeten zijn. Als klantenservice medewerker heb je meestal geen fysiek contact met klanten, omdat klanten hun klachten of vragen meestal stellen via de telefoon, de mail en via social media. De meeste klantenservice medewerkers kunnen niet aangemerkt worden als accountmanager, omdat dit een ander beroep betreft. Een accountmanager is meestal verantwoordelijk voor specifieke klanten. Een klantenservice medewerker krijgt in de meeste gevallen te maken met alle klanten van de organisatie en is meestal niet verantwoordelijk voor commerciële activiteiten. Een accountmanager is meestal wel verantwoordelijk voor commerciële activiteiten, zoals het verkopen van nieuwe diensten of producten. Andere benamingen voor een klantenservice kunnen ook zijn customerservice of customer operations.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Klantenservice medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Klantenservice medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Klantenservice medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Klantenservice medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Klantenservice medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl