Advertentieverkoper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Advertentieverkoper?

Een advertentieverkoper is een commercieel medewerker die verantwoordelijk is voor het verkopen van advertentieruimte aan bedrijven, instellingen en andere organisaties. Afhankelijk van de soort advertentieruimte kan een advertentieverkoper op verschillende manieren werkzaam zijn, zoals online of door het bezoeken van mogelijke klanten. Ondanks dat de meeste bedrijven zich tegenwoordig in veel gevallen richten op onlinereclame is het denkbaar dat een advertentieverkoper ook advertentieruimte verkoopt voor bepaalde folders of vakbladen. De meeste dagbladen of weekbladen reserveren ruimte voor advertenties, die natuurlijk wel gevuld moeten worden. Door de verkoop van advertentieruimte krijgen uitgevers extra inkomsten. Een advertentieverkoper zal dan ook verschillende bedrijven benaderen met als doel advertentieruimte te verkopen. Hoe een advertentieverkoper inhoudelijk precies werkzaam is kan verschillen per advertentieverkoper, omdat een advertentieverkoper zich bijvoorbeeld ook alleen kan richten op onlinereclame. Voor onlinereclame is het over het algemeen niet nodig om verschillende bedrijven te bezoeken, omdat online marketing werkzaamheden meestal uitgevoerd worden via de mail en telefoon. Als het drukwerk betreft is het meestal wel nodig dat een advertentieverkoper de bedrijven bezoekt. Dit komt over het algemeen omdat bedrijven die reclame maken binnen dagbladen of weekbladen in de meeste gevallen ook een redactioneel stuk mogen plaatsen. Dit kan wel per organisatie verschillen, omdat dit in de meeste gevallen ook weer afhankelijk is van het aantal advertenties en de kosten van de advertentie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Advertentieverkoper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Advertentieverkoper

Wat is het salaris en tarief van een Advertentieverkoper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Advertentieverkoper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Advertentieverkoper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Advertentieverkoper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl