Congresplanner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Congresplanner?

Een congresplanner is verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van congressen. Een andere benaming voor congresplanner is ook wel event manager. Een congres is een grootschalige bijeenkomst gericht op een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan wetenschappers die een congres bezoeken, of aan een accountantscongres. In alle branches worden tegenwoordig wel congressen georganiseerd. Een andere benaming voor congressen is ook wel symposium of conferentie. Het doel van een congres kan per congres verschillen, maar over het algemeen zullen er tijdens een congres ideeën uitgewisseld worden. Met andere woorden komen er diverse vakspecialisten bij elkaar, die samen gaan brainstormen over een of meerdere onderwerpen. Tijdens een congres is er meestal een vaste dagvoorzitter of spreker, die aangemerkt moeten worden als voorzitter. De inhoudelijke werkzaamheden van een congresplanner moeten vrij breed gezien worden, omdat een congresplanner verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, zoals het boeken van gastsprekers, het organiseren van het congres en het begeleiden van verschillende bedrijven, die werkzaamheden moeten uitvoeren met betrekking tot het congres. Voor welke werkzaamheden een congresplanner precies verantwoordelijk is kan per congres en congresgebouw verschillen. Een congresplanner kan werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer of is bijvoorbeeld werkzaam voor een congresorganisatie. Het beroep congresplanner komt in de praktijk dan ook op verschillende manieren voor. Het is de congresplanner die dit soort bijeenkomsten mogelijk maakt voor organisaties, bedrijven en overheden. Het organiseren van een congres is over het algemeen een flinke opgave, omdat het meestal niet alleen het boeken van een congrescentrum betreft. Denk ook aan het regelen van hotelovernachtingen, de catering en bijvoorbeeld aan het boeken van speciale gastsprekers.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Congresplanner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Congresplanner

Wat is het salaris en tarief van een Congresplanner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Congresplanner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Congresplanner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Congresplanner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl