Reporter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reporter?

Een reporter is een verslaggever die aangemerkt moet worden als onderzoeksjournalist. Het beroep reporter kan dan ook niet zomaar vergeleken worden met de beroepen journalist en verslaggever, omdat een reporter doelgericht onderzoek uitvoert op verschillende locaties. Een verslaggever zal zich in de meeste gevallen alleen bezighouden met het verslaan van dagelijks nieuws op locatie. Een reporter is dus een verslaggever die zich bezighoudt met onderzoeksjournalistiek. Een ander belangrijk verschil is dat reporters niet werkzaam hoeven te zijn voor nieuwsprogramma's. Een reporter kan voor verschillende soorten televisieprogramma's werkzaam zijn, die zich richten op onderzoeksjournalistiek. Onderzoeksjournalistiek is journalistiek die verder gaat dan alleen het brengen van nieuws. Een reporter zal doelgericht zoeken naar relevante en correcte achtergrondinformatie om nieuws te kunnen brengen. In veel gevallen betreft dit misstanden, die alleen door goede onderzoeksjournalistiek boven water gehaald kunnen worden. De werkzaamheden van een reporter gaan dan ook veel verder (dieper) dan de werkzaamheden van een gewone verslaggever. De term reporter geeft dus aan dat de betreffende verslaggever een diepgaande reportage aan het maken is. Meestal betreft dit maatschappelijke onderwerpen, die een grote inpakt kunnen hebben op mensen. Het beroep reporter moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep reporter betrekking kan hebben op verschillende vaklieden, die niet in alle gevallen werkzaam hoeven te zijn binnen de mediasector. Een reporter kan bijvoorbeeld ook een ervaringsdeskundige zijn die speciale reportages maakt over bepaalde onderwerpen. Het maken van reportages neemt over het algemeen een langere periode in beslag en is vaak kostbaar. De meeste reporters zijn ervaren onderzoeksjournalisten, die beschikken over veel ervaring.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Reporter

Wat is het salaris en tarief van een Reporter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reporter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reporter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reporter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl