Speechschrijver

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Speechschrijver?

Een speechschrijver is een persoon die over het algemeen speeches schrijft voor andere personen. In veel gevallen schrijft de speechschrijver speeches voor personen die invloedrijk zijn of bijvoorbeeld een hoge functie bekleden. Het beroep speechschrijver is aan te merken als een bijzonder beroep, omdat speechschrijvers speeches schrijven voor andere personen waarbij het doel meestal zal zijn het winnen van vertrouwen van de luisteraars. Het winnen van vertrouwen is in veel gevallen weer sterk afhankelijk van de geschreven speech. Het beroep speechschrijver is dan ook zeker aan te merken als een beroep waarbinnen vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel een grote rol spelen. Het schrijven van een pakkende speech zonder valkkuilen is niet makkelijk en is over het algemeen alleen voorbehouden aan ervaren speechschrijvers die ook hun huiswerk gedaan hebben. Het huiswerk doen heeft betrekking op het inwinnen van relevante en juiste informatie, zodat de uiteindelijke spreker tijdens de redevoering geen verkeerde uitspraken of opmerkingen kan maken. Ook het maken van verkeerde of ongepaste grappen om aan populariteit te winnen mag niet voorkomen in een speech. Ook dooddoeners zoals bepaalde opmerking die niet goed vallen of niet begrepen worden door de luisteraars moeten voorkomen worden. Een speech is een voordracht over een bepaald onderwerp. Andere benamingen voor een speech zijn ook wel een toespraak, een rede of een redevoering. Het beroep speechschrijver moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat iedereen aangemerkt kan worden als speechschrijver. Denk bijvoorbeeld ook aan personen die voor een bruiloft of bijzondere receptie een speech schrijven. Dit soort speeches is vaak erg persoonlijk en heeft een ander doel. Het professioneel schrijven van speeches is een discipline die niet onderschat moeten worden. Een professionele speechschrijver hanteert een gestructureerde weloverwogen vorm van opbouw.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Speechschrijver

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Speechschrijver

Wat is het salaris en tarief van een Speechschrijver? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Speechschrijver in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Speechschrijver

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Speechschrijver bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl