Merchandiser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Merchandiser?

Een merchandiser is een commercieel medewerker, die met name een verkoopondersteunende taak vervult voor de detaillist. Deze verkoopondersteunende taak omvat vrijwel alle activiteiten die zich richten op de plaats van verkoop en het product beter zichtbaar of grijpbaar maken. Merchandise is een begrip dat zich richt op het stimuleren van productverkoop. In het kort komt het beroep merchandiser neer, op het zorg dragen voor de stimulatie van verkoop van producten en diensten. Hoe dit precies gedaan wordt en wat de specifieke taken en verantwoordelijkheden van een merchandiser zijn, kan nogal eens verschillen per bedrijf waar de merchandiser werkzaam is. Het zijn vooral de grote bedrijven of diensten die gebruikmaken van merchandise. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf een nieuw product heeft geproduceerd wat uitermate geschikt is om te verkopen op festivals. Een ander voorbeeld is dat een bedrijf een nieuwe dienst aan wil bieden en dat dit kenbaar wordt gemaakt in bijvoorbeeld bushokjes of matrixborden. Goede merchandise is voor veel bedrijven belangrijk omdat dit bijdraagt aan de mate van de verkoop van goederen of diensten. Een merchandiser kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de productpresentatie in winkels, op beurzen, bij festivals en tentoonstellingen. Ook het maken van digitaal presentatiemateriaal, het maken van prijskaartjes en reclameteksten, het ophangen van promotiemateriaal op diverse locaties of het zorgen voor de juiste belichting van producten kunnen tot de taken van een merchandiser behoren. Een merchandiser is dus gespecialiseerd in het presenteren van producten en diensten op een professionele manier zodat dit de aandacht van de klant trekt, en de klant uiteindelijk overgaat tot de koop van een product of dienst. Vanzelfsprekend kan een merchandiser ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Merchandiser

Wat is het salaris en tarief van een Merchandiser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Merchandiser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Merchandiser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Merchandiser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl