Journalist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Journalist?

Een journalist is een soort van onderzoeker die zich vooral bezig houdt met interessant of relevant nieuws met een bepaalde nieuwswaarde. Wat deze nieuwswaarde precies inhoudt kan verschillen per onderwerp. Journalisten komen overal voor en niet alleen bij de bekende kranten. Denk bijvoorbeeld ook aan onderzoeksjournalisten, bedrijfsjournalisten, roddelbladjournalisten of aan journalisten die werkzaam zijn voor lokale uitgevers. Daarnaast kennen we tegenwoordig de journalisten die werkzaam zijn voor internetbedrijven, die ook gericht kunnen zijn op nieuws. Het is dus niet zo dat alle journalisten voor de bekende kranten werkzaam zijn, omdat er meer verschillende soorten bedrijven bestaan waarbinnen journalisten werkzaam kunnen zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Journalist

Welke opleiding is nodig om Journalist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Journalist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Journalist

Wat is het salaris en tarief van een Journalist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Journalist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl