Virtueel Assistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Virtueel Assistent?

Een virtueel assistent is een administratief en communicatiemedewerker die ondernemers helpt bij allerlei hand-en-spandiensten, als zij zelf niet toekomen aan dit soort werkzaamheden. Een bekende afkorting voor virtueel assistent is ook wel VA. De virtuele assistent is meestal een zelfstandig ondernemer, die vanuit huis werkt. De virtuele assistent helpt dus andere ondernemers met diverse zaken, zoals telefoontjes plegen, e-mail beantwoorden, fax sturen, administratieve diensten en wat men verder, maar kan bedenken. Een virtueel assistent is vaak al vanaf een paar uur per week inzetbaar en heeft een flexibele opstelling naar de klanten. Het beroep virtueel assistent kan gezien worden als een gecombineerde functie, waarbinnen diverse disciplines samenvallen, zoals de beroepen administratief medewerker, telefoniste en de functie facturist. Welke werkzaamheden een assistent precies allemaal uitvoert kan per opdrachtgever verschillen en is verder persoonlijk. Door de opkomst van moderne communicatiemiddelen is het in veel gevallen niet meer noodzakelijk dat mensen op kantoor werkzaam zijn. Ook de assistent is iemand die in veel gevallen vanuit huis werkzaam is. Een goede assistent kan meerdere klanten bedienen waarvoor hij of zij werkzaam is. Vooral met de opkomst van veel nieuwe ondernemers is de vraag naar goede virtueel assistenten toegenomen. Een virtueel assistent kan deze ondernemers op diverse manieren helpen. Een virtueel assistent kan ondernemers ook helpen met andere zaken dan administratieve zaken alleen. Denk bijvoorbeeld aan een assistent die ook de socialemedia-accounts zal beheren voor ondernemers. Het actief zijn op sociale media is voor veel ondernemers belangrijk, maar kan ook veel werk zijn. Als een ondernemer zelf geen zin of tijd heeft om de verschillende accounts te beheren kan een goede virtueel assistent deze taken ook overnemen in overleg met de cliënt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Virtueel Assistent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Virtueel Assistent

Welke opleiding is nodig om Virtueel Assistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Virtueel Assistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Virtueel Assistent zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Virtueel Assistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Virtueel Assistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl