Opleiding tot Virtueel Assistent

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Opleiding virtueel assistent

Er bestaan geen landelijke opleidingsmogelijkheden tot virtueel assistent. Er zijn wel andere erkende Mbo-opleidingen die toepasbaar zijn op het beroep virtueel assistent, zoals de Mbo-opleiding secretaresse of de Mbo-opleiding secretarieel medewerker. De meeste virtueel assistenten zijn professioneel opgeleide administrateurs, die in veel gevallen vanuit huis hun externe dienst aanbieden aan andere ondernemers die hulp kunnen gebruiken. Er zijn overigens ook wel externe opleiders te vinden die verkorte niet erkende opleidingen aanbieden tot virtueel assistent. Het is dus niet mogelijk om voor dit beroep een eenduidige opleiding aan te geven, omdat het beroep verder geen erkenning kent.

Opleidingsduur en niveau virtueel assistent

Wanneer iemand een Mbo-opleiding gevolgd heeft zal deze minimaal twee tot drie jaar in beslag nemen en variëren van Mbo-niveau twee tot vier. De externe aanbieders van de opleiding/cursus virtueel assistent duren doorgaans enkele weken en kennen verder geen status binnen Nederland.

Vervolgopleidingen virtueel assistent

Er zijn geen vervolgopleidingen na de opleiding/cursus virtueel assistent, omdat het verder niet om een erkende opleiding gaat.

Vooropleiding virtueel assistent

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleiding om deel te kunnen nemen aan een externe opleiding/cursus virtueel assistent. Enige kennis van administratieve werkzaamheden is natuurlijk wel meegenomen.

Mijnzzp.nl