Blogger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Blogger?

Een blogger is een tekstschrijver die persoonlijke blogs schrijft voor op het internet, of juist voor andere website-eigenaren één of meerdere blogs schrijft. Het beroep blogger is oorspronkelijk ontstaan door mensen die voor hun eigen website artikelen schrijven. Deze artikelen kunnen natuurlijk over van alles en nog wat gaan zoals hobby's, werk of bijvoorbeeld de politiek. Het doel van dit soort blogs is over het algemeen kennis delen met bezoekers. Echter is het tegenwoordig zo dat het schrijven van blogs of internetartikelen voor steeds meer mensen en vooral bedrijven belangrijk is geworden om meer bezoekers te trekken naar hun website. Het verkrijgen van bezoekers kan om verschillende redenen erg interessant zijn voor bedrijven, zoals het onder de aandacht brengen van bepaalde diensten of producten of bijvoorbeeld het onder de aandacht brengen van het bestaan van een bedrijf. Het beroep blogger moet zeker niet onderschat worden, omdat het dagelijks schrijven van diverse soorten artikelen geen makkelijke opgave is. Dit komt ook doordat een blogger niet van alle onderwerpen kennis heeft en zichzelf soms eerst zal moeten verdiepen in bepaalde informatie voordat een artikel geschreven kan worden. Een blogger kan ook gezien worden als een auteur, omdat een blogger de geestelijk eigenaar is van de geschreven teksten. Omdat een blogger artikelen schrijft voor het internet noemt men de verzamelnaam van dit soort internetartikelen ook wel weer een weblog. Een blogger kan niet zomaar aangemerkt worden als copywriter, omdat dit een ander beroep betreft. Een copywriter is gespecialiseerd in het bedenken en schrijven van pakkende reclameteksten. Een blogger is in de kern niet verantwoordelijk voor het schrijven van reclameteksten. In de praktijk kan het wel zo zijn dat een blogger ook commerciële teksten schrijft. Oorspronkelijk schrijft een blogger alleen persoonlijke blogs voor op het internet.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Blogger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Blogger

Welke opleiding is nodig om Blogger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Blogger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Blogger zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Blogger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Blogger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl