Opleiding tot Blogger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Media, Informatie en Communicatie (MIC)
VooropleidingMediaredactiemedewerker (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC)

Wie een passende opleiding zoekt binnen de media die ook gericht is op het internet, kan het beste kiezen voor de Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC). Een belangrijk verschil met andere Hbo-opleidingen is dat er binnen deze opleiding ook veel aandacht is voor moderne communicatiemiddelen zoals het internet. Denk hierbij aan het inzetten van sociale media, het schrijven van artikelen of het maken van televisieprogramma's met als doel de juiste doelgroep te bereiken. De eerste twee studiejaren van deze opleiding zijn vrij algemeen en moeten gezien worden als belangrijke jaren waarbinnen je op een brede manier bekend gemaakt zal worden met de mediawereld. Tijdens de propedeuse fase van de opleiding krijg je vakken als economie, communicatie, marketing, mediapsychologie, camera- en montage technieken, schrijven, visualisatie en natuurlijk ICT.

In het tweede helft van het studiejaar zal je tevens een richting moeten kiezen binnen de opleiding. De Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) kent de richtingen Media en Educatie, Mediaformats en regie, Creatieve marketing en concepten en de richting Nieuws en informatie. Vanaf het derde studiejaar zal je binnen deze opleiding voor het eerste stage gaan lopen, onder begeleiding van een leermeester en de stagebegeleider van school. Ook zal je in het derde studiejaar een minor moeten uitkiezen. Een minor moet gezien worden als een specialistenopleiding binnen de opleiding, die voor een belangrijk deel je toekomst zal bepalen. Het vierde studiejaar staat geheel in het teken van het afstuderen en in dat jaar zal je een afstudeerproject moeten uitvoeren. De Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) heeft overigens raakvlakken met de Hbo-opleiding Journalistiek, de Hbo-opleiding Communicatie en de Hbo-opleiding Business Management.

Opleidingsduur en niveau Media, Informatie en Communicatie (MIC)

De Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) zal over het algemeen minimaal vier jaar in beslag nemen. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is het in sommige gevallen ook mogelijk om de opleiding sneller af te ronden, omdat je in dat geval enkele vakken mag overslaan. De Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) is geen bijzonder zware Hbo-opleiding, maar doorzettingsvermogen en zelfstandigheid zijn wel erg belangrijk om deze opleiding succesvol af te kunnen ronden.

Vervolgopleidingen Media, Informatie en Communicatie (MIC)

Na de Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC)

Over het algemeen zullen de meeste hogescholen minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma verwachten voordat je toegelaten wordt tot de Hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC). Een passende vooropleiding op Mbo-niveau voor deze opleiding kan de Mbo-opleiding Mediaredactiemedewerker op niveau vier zijn. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding moet je wel minimaal eenentwintig jaar oud zijn. Wanneer je niet beschikt over het juiste profiel is het in de meeste gevallen mogelijk om een speciale toelatingstoets af te leggen, om te bekijken of je alsnog toegelaten kan worden tot de opleiding.

Mijnzzp.nl