Directiesecretaresse

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Directiesecretaresse?

Een directiesecretaresse is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals notuleren, het ontvangen van bezoek, het bijhouden agenda, het verzorgen van correspondentie, het voorbereiden van vergaderingen en het eventueel verzorgen van de lunch. Daarnaast zijn er voldoende andere werkzaamheden denkbaar als directiesecretaresse, zoals administratieve werkzaamheden. Voor welke werkzaamheden een directiesecretaresse precies verantwoordelijk is kan natuurlijk per werkgever verschillen, omdat de functie directiesecretaresse in veel bedrijven voorkomt. Als directiesecretaresse ondersteun je over het algemeen managers of de directie van een bedrijf. Een belangrijk verschil met een gebruikelijke secretaresse is dat een directiesecretaresse vaak te maken krijgt met vertrouwelijke informatie. Om deze reden worden er vaak extra eisen gesteld aan de functie directiesecretaresse, zoals een geheimhoudingsplicht. Als directiesecretaresse heb je regelmatig met klanten en gasten te maken. Het is daarom belangrijk om representatief gekleed te zijn als directiesecretaresse en dat je vriendelijk over komt. Een directiesecretaresse is in veel gevallen direct werkzaam bij een manager of de directeur van een bedrijf en kan ook aanwezig zijn bij besprekingen, of meegaan op bezoek bij een ander bedrijf mocht dit nodig zijn. Gemaakte afspraken worden vastgelegd en bevestigd door de directiesecretaresse. Het beroep directiesecretaresse is aan te merken als een vertrouwensberoep, omdat een directiesecretaresse direct met belangrijke informatie te maken krijgt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Directiesecretaresse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Directiesecretaresse

Welke opleiding is nodig om Directiesecretaresse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Directiesecretaresse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Directiesecretaresse

Wat is het salaris en tarief van een Directiesecretaresse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Directiesecretaresse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Directiesecretaresse zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Directiesecretaresse

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Directiesecretaresse bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl