Opleiding tot Directiesecretaresse

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingSecretaresse (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingCommunicatie (Hbo)
VervolgopleidingHuman Resource Management (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding directiesecretaresse

Als aankomend directiesecretaresse kan het beste gekozen worden voor de Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent, binnen de sector management support. Tijdens deze brede Mbo-opleiding leer je onder andere een voor- en nacalculatie opstellen, een planning maken, draaiboek of checklist opstellen, formuleren, redigeren en vormgeven van teksten, uitgaande post verzorgen, archief beheren en actualiseren, informatie verzamelen ter voorbereiding op het verwerken van teksten, het selecteren, reserveren en controleren van vergaderlocaties en faciliteiten, het uitnodigen van deelnemers, de deelnemers voor, tijdens en na de bijeenkomst van informatie voorzien en natuurlijk gasten ontvangen. Gedurende de opleiding zal je iets meer dan de helft van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven. Daarnaast krijg je tijdens de opleiding ook vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, economie en beroepsvorming. De opleiding directiesecretaresse gaat stukken verder dan de opleiding secretaresse en geeft ook meer verantwoordelijkheden.

Opleidingsduur en niveau directiesecretaresse

De Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent zal ongeveer drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen directiesecretaresse

Na het afronden van de Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding communicatie of de Hbo-opleiding Human Resource Management (HRM).

Vooropleiding directiesecretaresse

De meeste scholen zien het liefst een vooropleiding op Mbo-niveau drie, zoals de Mbo-opleiding secretaresse. Wanneer je over een andere opleiding beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast zal je ook met een overgangsbewijs havo of vwo-niveau vier toegelaten worden tot de Mbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent.

Mijnzzp.nl