Cameraman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Cameraman?

Een cameraman of cameravrouw is een vakman of vakvrouw die een camera of videocamera bedient. Het beroep cameraman is een veelzijdig beroep te noemen en is zelden saai. Tegenwoordig werken er vrij veel cameramannen en cameravrouwen als zelfstandig ondernemer, die dan vaak zelf een productiebedrijf hebben en zich verhuren aan opdrachtgevers. Zo kan het voorkomen dat een cameraman zelfstandig opdrachten uitvoert en de volgende keer voor een bekende televisieomroep aan het werk is. Dat er onder de cameramensen redelijk veel zelfstandig ondernemers werkzaam zijn komt vooral doordat de mogelijkheden als cameraman of als cameravrouw de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen zijn qua werk. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer bedrijven te vinden die een professionele cameraman in willen huren om een bedrijfsfilm te maken. De meeste cameramannen kunnen dit soort opdrachten volledig zelfstandig uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een opname, aan het bewerken van een opname en aan het monteren van de film. Een camera is een optisch apparaat dat bewegend beeld en geluid kan vastleggen. Moderne camera's werken elektronisch en kunnen behoorlijk complex zijn qua instellingen en bedieningsmogelijkheden. Het beroep cameraman is aan te merken als een mooi beroep, waarbinnen je verantwoordelijk kan zijn voor uiteenlopende soorten opnames.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cameraman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cameraman

Welke opleiding is nodig om Cameraman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cameraman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cameraman

Wat is het salaris en tarief van een Cameraman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cameraman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Cameraman zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl