Cameraman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Cameraman?

Een cameraman of cameravrouw is een vakman of vakvrouw die een camera of videocamera bedient. Het beroep cameraman is een veelzijdig beroep te noemen en is zelden saai. Tegenwoordig werken vrij veel cameramannen en cameravrouwen als zelfstandig ondernemer, die dan over een eigen productiebedrijf beschikken en zich verhuren aan verschillende opdrachtgevers. Zo kan het voorkomen dat een cameraman zelfstandig opdrachten uitvoert en de volgende keer voor een bekende televisieomroep aan het werk is. Dat er onder de cameramensen redelijk veel zelfstandig ondernemers actief zijn komt vooral, omdat de mogelijkheden als cameraman de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen zijn. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer bedrijven die een professionele cameraman inhuren om een bedrijfsfilm te laten maken. De meeste cameramannen kunnen dit soort opdrachten volledig zelfstandig uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van opnames, aan het bewerken van opnames en aan het monteren van films. Om opnames te kunnen maken maakt een cameraman gebruik van een speciale professionele camera. Een camera is een optisch apparaat dat bewegend beeld en geluid kan vastleggen. Moderne camera's werken elektronisch en kunnen behoorlijk complex zijn qua instellingen en bedieningsmogelijkheden. Het beroep cameraman is aan te merken als een mooi beroep, waarbinnen je verantwoordelijk bent voor verschillende soorten opnames en producties. Professionele cameramannen en cameravrouwen zijn dus verantwoordelijk voor het maken van verschillende opnames. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van documentaires, films, soaps en aan het opnemen van eigen producties. Afhankelijk van de soort opnames zal een cameraman ook te maken hebben met een geluidsman, acteurs of verslaggevers. Als cameraman ben je over het algemeen veel op verschillende locaties werkzaam.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cameraman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cameraman

Welke opleiding is nodig om Cameraman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cameraman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cameraman

Wat is het salaris en tarief van een Cameraman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cameraman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Cameraman zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl