Editor

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Editor?

Een editor is iemand die verantwoordelijk is voor de bewerking, montage en verwerking van beeldmateriaal en geluidsmateriaal, wat gebruikt kan worden voor televisie, film of radio. Als een editor werkzaam is voor de radio zal de editor meestal alleen met geluidsmateriaal werken. De benaming editor is een Engelse benaming dat staat voor bewerker. Een editor is dus verantwoordelijk voor het samenstellen van verschillende beeld- en geluidsfragmenten, zodat dat er kloppend beeldmateriaal ontstaat dat in een logische volgorde gemonteerd is. Tegenwoordig is het monteren van beeldmateriaal stukken makkelijker geworden, omdat er bijna alleen nog gebruikgemaakt wordt van digitale montagesystemen en er niet meer fysiek in beeldmateriaal geknipt hoeft te worden, zoals dat bij tape in het verleden wel het geval was. Ondanks dat de werkzaamheden van een editor stukken makkelijker geworden zijn door het gebruiken van moderne apparatuur, zijn de werkzaamheden van een editor nog steeds aan te merken als belangrijk, omdat het de editor is die alle beeld- en geluidsmaterialen zal samenstellen op de juiste manier. Het beroep editor moet dus niet onderschat worden, omdat editors voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke kwaliteit van een productie. Een editor heeft veel invloed op beeldmateriaal en geluidsmateriaal met betrekking tot alle details om de juiste sfeer van een productie te kunnen weergeven. Ook het op de juiste manier toepassen van voice-over is erg belangrijk als editor. Andere werkzaamheden van een editor zijn het toepassen van effecten, titels en graphics. Als editor zal je regelmatig met deadlines te maken hebben, omdat in veel gevallen opnames snel verwerkt moeten worden tot beeldmateriaal dat gebruik kan worden. Binnen de audiovisuele sector is het beroep editor aan te merken als redelijk populair beroep. Creativiteit en techniek zijn twee belangrijke woorden als we spreken van het beroep editor.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Editor

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Editor

Wat is het salaris en tarief van een Editor? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Editor in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Editor zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Editor

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Editor bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl