Producent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Producent?

Een producent is iemand die verantwoordelijk is voor de productie van een bepaalde film, televisieprogramma, animatie of theatervoorstelling zoals een toneelstuk of musical. Er bestaan dus verschillende producenten die, afhankelijk van hun vakgebied, ook andere benamingen kunnen gebruiken. Zo noemt men een producent van films ook wel een filmproducent, en een producent van een voorstelling een theaterproducent. De benaming producent moet dus wel algemeen gezien worden en kan in de praktijk op verschillende manieren voorkomen, afhankelijk van het vakgebied van de producent. Het is de producent die de zakelijke leiding heeft over televisieprogramma's, films, animaties of theatervoorstellingen. Denk hierbij aan het werven van investeerders, aan het werven van subsidies, aan algemene financiële zaken, aan personeelszaken, aan de marketing en aan het mogelijk vastleggen van de rechten met betrekking tot de opnames en/of voorstellingen. Een producent kan niet zomaar gezien worden als een producer, omdat een producer juist meer op de werkvloer van producties actief is. Een producent moet juist gezien worden als de zakelijk leider van voorstellingen. Met andere woorden is het de producent die voorstellingen mogelijk maakt en is het de producer die de voorstelling zal maken. Deze scheidslijn is verder wel heel dun, omdat dit in de praktijk ook anders kan uitvallen. Daarnaast is het zo dat de term producent geen betrekking hoeft te hebben op een persoon, omdat bedrijven, instellingen of andere organisaties aangemerkt kunnen worden als producent. Een producent is in alle gevallen verantwoordelijk voor het mogelijk maken van artistieke producties. Een producent heeft de zakelijke en financiële leiding met betrekking tot artistieke voorstellingen. Een producent is dan ook een echte duizendpoot te noemen, omdat deze veel verschillende belangrijke taken heeft, die het mogelijk maken dat een opname of voorstelling ook echt doorgang kan vinden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Producent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Producent

Wat is het salaris en tarief van een Producent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Producent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Producent zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Producent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Producent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl