Webredacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Webredacteur?

Een webredacteur is een redacteur, die meestal voor online-mediabedrijven werkzaam is. Een webredacteur is verantwoordelijk voor het laten schrijven of het zelf schrijven van artikelen die online geplaatst worden. De werkzaamheden van een webredacteur hebben veel weg van de werkzaamheden van een gewone redacteur, met het belangrijke verschil dat een webredacteur gespecialiseerd is in online teksten. Inhoudelijk verschillen de beroepen niet echt van elkaar, anders dan dat er geen fysieke krant of ander blad gebruikt wordt. Webredacteurs zijn tegenwoordig steeds belangrijker, omdat de meeste uitgevers gebruikmaken van het internet om lezers te voorzien van informatie. De meeste grote nieuwsredacties maken tegenwoordig gebruik van webredacteurs. De inhoudelijke werkzaamheden van een webredacteur verschillen verder niet echt met de werkzaamheden van de geschreven media, met het belangrijke verschil dat een webredacteur wel over de nodige ICT-kennis moet beschikken. Over het algemeen is een webredacteur verantwoordelijk voor het redigeren van teksten en voor het aansturen van de verschillende redactiemedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan tekstschrijvers, grafisch vormgevers en aan journalisten. Ook het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën behoort tot de werkzaamheden van een webredacteur. Andere belangrijke werkzaamheden zijn het up-to-date houden van de websites en bijvoorbeeld het monitoren van het aantal bezoekers. Het beroep webredacteur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep webredacteur in de praktijk op verschillende manieren voorkomt. Een webredacteur kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor het schrijven van artikelen zonder dat er sprake is van andere redactiemedewerkers. In alle gevallen is een webredacteur wel verantwoordelijk voor de content van websites, inclusief het bijhouden van websites. Een webredacteur hoeft niet werkzaam te zijn voor mediabedrijven, omdat ook andere bedrijven kunnen beschikken over een eigen webredactie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Webredacteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Webredacteur

Wat is het salaris en tarief van een Webredacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Webredacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Webredacteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Webredacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Webredacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl