Radiopresentator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Radiopresentator?

Een radiopresentator is een presentator die verantwoordelijk is voor het presenteren van één of meerdere radioprogramma's. Het beroep radiopresentator moet vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten radiopresentators zijn, waardoor de werkzaamheden inhoudelijk kunnen verschillen per radiopresentator en radiozender. Een radiopresentator kan bijvoorbeeld een radio deejay zijn, maar niet iedere presentator kan aangemerkt worden als radio deejay. Een radiopresentator kan juist ook verantwoordelijk zijn voor het presenteren van gewone radioprogramma's, waarbinnen inhoudelijke thema's besproken worden met gasten en radioluisteraars. Een radiopresentator kan dus verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, omdat er ook verschillende soorten radioprogramma's zijn. Omdat er verschillende radioprogramma's zijn kunnen er ook andere benamingen van toepassing zijn op een radiopresentator, zoals nieuwslezer, verslaggever, commentator of radio deejay, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden van de radiopresentator. Daarnaast is het denkbaar dat een radiopresentator andere werkzaamheden uitvoert dan alleen het presenteren van radioprogramma's. Inhoudelijk verschillen de werkzaamheden van een radiopresentator niet echt met de werkzaamheden van een presentator die werkzaam is voor de televisie. Een belangrijke aanvulling hierop is wel dat een radiopresentator moet beschikken over een prettige stem en dat een radiopresentator op een duidelijke manier moet kunnen communiceren. Daarnaast kan het als radiopresentator belangrijk zijn om bepaalde punten duidelijk te omschrijven, zodat de luisteraars begrijpen waarover de radiopresentator het precies heeft. Als radiopresentator kan je werkzaam zijn voor lokale omroepen of werkzaam zijn voor de landelijke omroepen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Radiopresentator

Wat is het salaris en tarief van een Radiopresentator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Radiopresentator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Radiopresentator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Radiopresentator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl