Weerman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Weerman?

Een weerman of weervrouw is een presentator of presentatrice van het weerbericht. Als weerman of weervrouw ben je over het algemeen te zien of te horen op lokale of landelijke televisie- en radioprogramma's. In de meeste gevallen zal de weerman aan het einde van de uitzendingen het weer presenteren. Om jezelf een weerman te mogen noemen is het niet verplicht om een afgeronde opleiding tot meteoroloog gevolgd te hebben. Wel is het zo dat de professionele nieuwszenders alleen gebruikmaken van goed opgeleide meteorologen. Er zijn redelijk veel mensen die zichzelf uitroepen tot weerman, maar wellicht geen echte opleiding hebben genoten. Het beroep weerman en weervrouw hoeft dus niet in alle gevallen betrekking te hebben op een meteoroloog, maar bij de landelijke nieuwszenders is dat meestal wel het geval. Als weerman ben je niet alleen verantwoordelijk voor het presenteren van het weerbericht, omdat een weerman ook andere werkzaamheden uitvoert, zoals het vooraf verzamelen van alle benodigde informatie om het weerbericht te kunnen brengen. Daarnaast kan een weerman verantwoordelijk zijn voor het selecteren van passende weerfoto's, die tijdens de uitzending op televisie getoond worden aan de kijkers. Op de radio komt het vaak voor dat een weerman een korte anekdote of passende spreuk zal vertellen om de luisteraars extra te vermaken. Het beroep weerman is een bijzonder beroep, omdat de meeste weermannen en weervrouwen bekende Nederlanders zijn, die de weersverwachting geven tijdens een nieuwsuitzending. Het worden van weerman is in de praktijk niet makkelijk, omdat het beroep weerman relatief gezien niet veel voorkomt. Daarnaast is het verloop onder weermannen klein te noemen. Bekende weermannen en weervrouwen zijn soms verantwoordelijk voor het presenteren van andere programma's en kunnen dus op andere manieren werkzaam zijn als presentator.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Weerman

Wat is het salaris en tarief van een Weerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Weerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Weerman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Weerman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl