Redactiemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Redactiemedewerker?

Een redactiemedewerker is iemand die werkzaam is op een redactie. Als redactiemedewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het verzamelen van informatie en nieuwsitems, het maken van content, het bewerken van content en bijvoorbeeld het maken van video's die gebruikt kunnen worden door de redactie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een redactiemedewerker het beste omschrijven als het uitvoeren van onderzoek, het verzamelen van informatie, het checken van bronnen en het maken van beeld- en geluidsopnamen. Als redactiemedewerker kan je binnen een redactie eigenlijk overal voor ingezet worden waar dat nodig mocht zijn. Als redactiemedewerker werk je over het algemeen onder leiding van een redacteur die toeziet op alle werkzaamheden binnen de redactie. De werkzaamheden van redactiemedewerkers zijn belangrijke werkzaamheden, omdat je werk gepubliceerd zal worden in alle soorten media zoals in kranten, in weekbladen, op televisie, op de radio en op websites. Andere benamingen voor een redactiemedewerker kunnen ook zijn mediaredactiemedewerker, redactie assistent of communicatiemedewerker. Het beroep redactiemedewerker komt in de praktijk op veel verschillende manieren voor. De inhoudelijke werkzaamheden als redactiemedewerker kunnen dan ook verschillen per organisatie en redactie waarvoor je werkzaam bent. Het beroep redactiemedewerker kan ook weer betrekking hebben op verschillende niveaus. De inhoudelijke werkzaamheden van een redactiemedewerker kunnen, zoals eerder omschreven, verschillen per redactie. Denk bijvoorbeeld ook aan het afnemen van interviews, het bewerken van audio-, foto- en videomateriaal en aan het maken van afspraken met mensen als aanvulling op nieuwsitems. Als redactiemedewerker ben je werkzaam binnen de journalistiek, waarbinnen ook communicatie een belangrijke rol speelt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Redactiemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Redactiemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Redactiemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Redactiemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Redactiemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl