Webcare medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Webcare medewerker?

Een webcare medewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met de online activiteiten van bedrijven, organisaties en instellingen te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een webcare medewerker het beste omschrijven als het aandacht besteden aan alle denkbare online interactie. Denk hierbij aan mensen die opmerkingen maken over bedrijven via social media (online platforms). Deze opmerkingen kunnen direct gericht zijn aan bedrijven of indirect geplaatst worden. Het is de verantwoordelijkheid van de webcare medewerker om dit soort opmerkingen actief op te sporen en het is de verantwoordelijkheid van de webcare medewerker om deze personen actief te benaderen om mogelijke oplossingen aan te kunnen bieden. De mogelijke opmerkingen van personen kunnen weer betrekking hebben op vragen of mogelijke klachten. De werkzaamheden van een webcare medewerker hebben niet alleen betrekking op social media, maar ook op blogs en forums. De term webcare medewerker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een webcare medewerker werkzaam kan zijn voor uiteenlopende soorten bedrijven, organisaties en instellingen. Het is denkbaar dat organisaties ook andere benamingen kunnen gebruiken dan webcare medewerker, omdat lang niet alle organisaties beschikken over een specifieke webcare afdeling. Het monitoren van internetactiviteiten kan bijvoorbeeld ook tot de verantwoordelijkheid behoren van de afdeling communicatie. Het beroep webcare medewerker is tegenwoordig steeds belangrijker aan het worden, omdat steeds meer bedrijven en organisaties gebruikmaken van het internet. Een webcare medewerker kan in veel gevallen ook aangemerkt worden als klantenservice medewerker, die specifiek verantwoordelijk is voor het internetgedeelte van organisaties. Afhankelijk van de organisatie kan een webcare medewerker ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van content op websites of op social media.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Webcare medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Webcare medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Webcare medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Webcare medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Webcare medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl