Trendwatcher

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Trendwatcher?

Een trendwatcher is een persoon die gespecialiseerd is in het signaleren van trends. Een belangrijke toevoeging hierbij is dat het gaat om trends die nog niet ontdekt of opgepikt zijn door andere mensen of organisaties. Een trendwatcher is dus een specialist, die trends probeert te herkennen en hierop zal inspelen. Voor bedrijven is het erg belangrijk dat ze nieuwe trends in een vroeg stadium leren kennen, zodat ze op een snelle en goede manier kunnen inspelen op de trends. Om nieuwe trends te kunnen herkennen is het belangrijk dat een trendwatcher veel informatie vergaart door bijvoorbeeld het bezoeken van beurzen of door veel te lezen. Een trendwatcher is meestal gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals kleding, sieraden, telefoons of op computergebied. Een trendwatcher zoekt naar trends en niet naar hypes, omdat hypes over het algemeen, maar van korte duur zijn. Een trend daarentegen zal voor een langere periode aanblijven. Er bestaat dus een belangrijk verschil tussen trends en hypes. Een trendwatcher zoekt naar mogelijke trends door het in een vroeg stadium oppakken van signalen, die steeds krachtiger worden. Het in een vroeg stadium oppikken van nieuwe trends is belangrijk, omdat nieuwe trends in sommige gevallen snel kunnen uitgroeien tot een rage. Voor bedrijven is het daarom erg belangrijk om op de juiste manier te kunnen inspelen op nieuwe trends. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig laten ontwikkelen van nieuwe producten om als een van de eerste de markt te kunnen betreden met het nieuwe product. Het beroep trendwatcher moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er veel verschillende soorten trendwatchers zijn, die werkzaam kunnen zijn binnen verschillende branches. Over het algemeen hanteren trendwatchers diverse methodes om mogelijke trends te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van blogs, het volgen van vloggers en aan het bezoeken van internationale beurzen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Trendwatcher

Wat is het salaris en tarief van een Trendwatcher? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Trendwatcher in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Trendwatcher

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Trendwatcher bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl