Team Mijnzzp

Wat doet een Accountmanager (marketing)?

Een accountmanager marketing is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met marketing te maken hebben. Marketing is in het kort het best te omschrijven als alle activiteiten die te maken hebben met het bevorderen van de verkoop van producten en diensten. Vandaag de dag zal een accountmanager marketing in de meeste gevallen te maken hebben met online marketing, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Als accountmanager marketing ben je over het algemeen verantwoordelijk voor het geven van advies aan klanten die op zoek zijn naar online marketing. Dit kunnen bestaande of nieuwe klanten zijn. Over het algemeen zal een accountmanager marketing een aantal vaste klanten beheren voor de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is. Als accountmanager marketing is het je verantwoordelijkheid om klanten te helpen met hun vragen of wensen op het gebied van marketing. Denk bijvoorbeeld aan vragen over bepaalde marketingcampagnes of aan vragen hoe bedrijven hun omzet kunnen verhogen door het inzetten van marketing. Als accountmanager marketing zul je tegenwoordig ook veel met ICT-marketing te maken krijgen. Van een accountmanager marketing mag dan ook verwacht worden dat hij of zij beschikt over de nodige ICT-kennis met betrekking tot ICT-marketing. Een andere benaming voor accountmanager kan ook zijn klantenmanager of relatiebeheerder. Maar dit kan per organisatie verschillen, omdat een accountmanager niet in alle gevallen te maken hoeft te hebben met relatiebeheer of klantbeheer van bestaande klanten. De werkzaamheden van een accountmanager zijn binnen marketingsbedrijven erg belangrijk, omdat het de accountmanagers zijn die ervoor zorgen dat klanten krijgen wat ze willen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountmanager (marketing)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Accountmanager (marketing)

Wat is het salaris en tarief van een Accountmanager (marketing)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountmanager (marketing) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Accountmanager (marketing)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Accountmanager (marketing) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl