YouTube marketeer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een YouTube marketeer?

Een YouTube marketeer is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met videomarketing. Videomarketing kan betrekking hebben op het vertonen van reclames voor of tijdens YouTube filmpjes of heeft betrekking op het promoten van artikelen of diensten tijdens YouTube filmpjes. YouTube marketeers maken dus op verschillende manieren gebruik van YouTube om bepaalde diensten of producten te vertonen en zo onder de aandacht te brengen van kijkers. Vooral populaire YouTube kanalen, zoals die van bekende vloggers, zijn in de meeste gevallen een interessante doelgroep voor YouTube marketeers. Daarnaast kan een YouTube marketeer een belangrijke bijdrage leveren bij het optimaliseren van een YouTube kanaal en het aanspreken van de juiste doelgroep. Het optimaliseren van een YouTube kanaal is belangrijk, omdat het genereren van YouTube kijkers in de meeste gevallen niet vanzelf zal gaan, op enkele populaire YouTube kanalen na. Een andere benaming voor een YouTube marketeer is soms ook wel YouTube makelaar. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een YouTube marketeer het beste omschrijven als het promoten van producten of diensten via YouTube, met als doel naamsbekendheid of productbekendheid te bevorderen. YouTube is vandaag de dag voor steeds meer marketeers en bedrijven marketingtechnisch gezien belangrijk, omdat YouTube veel gebruikers heeft. Daarnaast is het via YouTube heel goed mogelijk om zeer gericht te adverteren. Het is denkbaar dat een YouTube marketeer ook andere marketing werkzaamheden uitvoert als marketeer. Over het algemeen zal een YouTube marketeer alleen zaken doen met vloggers, die aangemerkt moeten worden als influencer. Dit houdt in dat het vloggers betreft die veel volgers hebben via YouTube. Het inschakelen van influencers om bepaalde producten of diensten te promoten komt tegenwoordig veel voor en is marketingtechnisch gezien interessant.

Lees verder...

Salaris en tarief van een YouTube marketeer

Wat is het salaris en tarief van een YouTube marketeer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als YouTube marketeer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor YouTube marketeer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als YouTube marketeer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl