Opleiding tot Marketeer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Marketing Management
VooropleidingJunior Account Manager (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Marketing Management

Wie een passende Hbo-opleiding zoekt als commercieel talent kan kiezen voor de Hbo-opleiding marketing management. De Hbo-opleiding marketing management noemt men tegenwoordig ook wel de Hbo-opleiding International Marketing and Management. De Hbo-opleiding marketing management heeft overigens veel raakvlakken met de Hbo-opleiding commerciële economie. De Hbo-opleiding marketing management is specifiek gericht op marketing en sales. Het eerste studiejaar van deze opleiding is nog vrij algemeen en moet gezien worden als een belangrijk oriëntatiejaar, waarbinnen je op een brede manier kennis maakt met marketing, management, consumentengedrag en onlinemarketing.

Vanaf het tweede studiejaar zal je binnen deze opleiding een verdere verbreding krijgen qua leerstof en ga je verdiept in op de eerder leerstof vanuit het eerste studiejaar. Het tweede studiejaar krijg je onder andere les in marketingstrategie, marktonderzoek en sales. In het derde studiejaar zal je ook stage gaan lopen die, afhankelijk van de gekozen opleiding, ook in het buitenland plaats kan vinden. De stageperiode in het derde studiejaar zal meestal minimaal zes maanden bedragen. In het vierde studiejaar is het de bedoeling dat je gaat afstuderen en ook een minor kiest. Een minor moet gezien worden als een specialistenopleiding binnen de opleiding, die voor een belangrijk deel je toekomst zal bepalen. In het vierde studiejaar zal je ook een afstudeerstage moeten doorlopen en een scriptie moeten indienen.

Opleidingsduur en niveau Marketing Management

Over het algemeen zal de Hbo-opleiding marketing management minimaal vier jaar in beslag nemen. Deze opleiding is in sommige gevallen ook binnen drie jaar af te ronden wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen, omdat je in dat geval enkele vakken mag laten vallen. De Hbo-opleiding marketing management is geen bijzonder zware Hbo-opleiding, maar de opleiding moet wel bij je passen.

Vervolgopleidingen Marketing Management

Na de Hbo-opleiding marketing management is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Marketing Management

De meeste hogescholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding marketing management. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen, om te bekijken of je alsnog toegelaten kan worden tot de opleiding. Een passende vooropleiding op Mbo-niveau kan de Mbo-opleiding junior account manager niveau vier zijn.

Mijnzzp.nl