Opleiding tot Accountmanager (financieel)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAccountmanager (Hbo)
VervolgopleidingCommerciële Economie (Hbo)
VervolgopleidingFinanciële en Zakelijke Dienstverlening (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding junior accountmanager

Wie als aanstaande accountmanager een passende opleiding zoekt, zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding junior accountmanager binnen de sector marketing, sales & communicatie. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen veel stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een ervaren leermeester en de stagebegeleider van school die samen toezien op de voortgang. De stageperiode kan doorgebracht worden in uiteenlopende soorten bedrijven en instellingen zoals groothandels, banken en bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen. Gedurende de opleiding leer je onder andere het verzamelen van marktinformatie, hoe klantenbinding werkt, hoe je nieuwe relaties kunt opbouwen en beheren, hoe je offertes moet opstellen en uitbrengen, hoe marketing werkt, wat aftersales precies is en waarom dit zo belangrijk is voor bedrijven. Op school zal er ook aandacht zijn voor de algemene vakken Nederlands, Engels, economie, wiskunde en informatica.

Opleidingsduur en niveau junior accountmanager

De Mbo-opleiding junior accountmanager zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen junior accountmanager

Na het afronden van de Mbo-opleiding junior accountmanager op niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding accountmanager, de Hbo-opleiding marketing & communicatie, de Hbo-opleiding financiële en zakelijke dienstverlening of de Hbo-opleiding Commerciële Economie. Als accountmanager is het zeker aan te raden om een Hbo-opleiding te volgen, omdat de meeste werkgevers deze functie het liefst invullen op Hbo-niveau.

Vooropleiding junior accountmanager

De meeste scholen verwachten minimaal een relevante vooropleiding op Mbo-niveau drie voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding junior accountmanager op niveau vier. Wanneer je beschikt over een overgangsbewijs van de havo- of vwo-niveau vier is het over het algemeen ook mogelijk om je aan te melden voor de opleiding. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intake gesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl