Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Accountmanager (financieel)?

Een accountmanager die werkzaam is binnen de financiële sector zal doorgaans voor een bank of andere financiële instelling werkzaam zijn. Oorspronkelijk is het beroep accountmanager ontstaan vanuit het bankwezen. Het waren de financieel accountmanagers die klanten van de bank beleggingsadvies gaven. Tegenwoordig komt het beroep accountmanager op diverse manieren voor in alle branches. Vandaag de dag is een accountmanager meer een relatie- klantmanager dan een beleggingsadviseur. Het beroep accountmanager is binnen het bedrijfsleven zeer populair en komt dan ook op diverse manieren voor. Een financieel accountmanager is dus een relatiebeheerder van bestaande en/of nieuwe klanten van een financiële instelling, bijvoorbeeld van een bank. Het is de financieel accountmanager die alle vragen van bestaande en/of nieuwe klanten beantwoordt namens de financiële instelling. Een andere benaming voor een financieel accountmanager kan ook zijn accountmanager banken financiële dienstverlening.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountmanager (financieel)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Accountmanager (financieel)

Welke opleiding is nodig om Accountmanager (financieel) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Accountmanager (financieel)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Accountmanager (financieel)

Wat is het salaris en tarief van een Accountmanager (financieel)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountmanager (financieel) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Accountmanager (financieel) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl