Team Mijnzzp

Wat doet een Accountmanager (financieel)?

Een accountmanager die werkzaam is binnen de financiële sector zal doorgaans voor een bank of andere soort financiële instelling werkzaam zijn. Oorspronkelijk is het beroep accountmanager ontstaan vanuit het bankwezen. Het waren de financieel accountmanagers, die klanten van de bank beleggingsadvies gaven. Tegenwoordig moet de accountmanager meer gezien worden als relatie- klantmanager dan als beleggingsadviseur. Het beroep accountmanager is binnen het bedrijfsleven zeer populair en komt dan veel voor op diverse manieren. Een financieel accountmanager is dus een relatiebeheerder van bestaande en/of nieuwe klanten van een financiële instelling, bijvoorbeeld van een bank. Het is de financieel accountmanager, die alle vragen van bestaande en/of nieuwe klanten beantwoordt namens de financiële instelling. Een andere benaming voor een financieel accountmanager kan ook zijn accountmanager banken financiële dienstverlening. De inhoudelijke werkzaamheden van een financieel accountmanager moeten over het algemeen wel vrij breed gezien worden, omdat een financieel accountmanager in de meeste gevallen ook aangemerkt kan worden als acceptant en polisbeheerder. Met andere woorden is het prima denkbaar dat een financieel accountmanager ook verantwoordelijk is voor het opstellen van voorwaarden en het bijhouden van alle polisgegevens. De term accountmanager geeft aan dat de accountmanager werkt als intermediair tussen de klanten en de organisatie die de accountmanager vertegenwoordigt. Als financieel accountmanager hoef je niet voor banken werkzaam te zijn, omdat veel meer bedrijven te maken hebben met financiën. Denk bijvoorbeeld ook aan algemene kredietverstrekkers en aan leasemaatschappijen. In de meeste gevallen zal er sprake zijn van meerdere accountmanagers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor een deel van de bestaande en/of nieuwe relaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountmanager (financieel)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Accountmanager (financieel)

Welke opleiding is nodig om Accountmanager (financieel) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Accountmanager (financieel)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Accountmanager (financieel)

Wat is het salaris en tarief van een Accountmanager (financieel)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountmanager (financieel) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Accountmanager (financieel) zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Accountmanager (financieel)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Accountmanager (financieel) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl