Accountant

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Accountant?

Een accountant is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden zoals het opmaken van jaarrekeningen, het controleren van jaarrekeningen, het voeren van een financiële administratie en het adviseren van klanten. Het beroep accountant is binnen Nederland een beschermd beroep. Voor heel veel bedrijven is het verplicht om een accountant in te schakelen die de boekhouding controleert en zijn goedkeuring hieraan zal geven. Deze goedkeuring noemt men ook wel een accountantsverklaring. De accountantsverklaring is een belangrijke verklaring omdat andere partijen hier grote waarde aan hechten zoals de belastingdienst, banken en mogelijke aandeelhouders. Een accountant moet ingeschreven staan in het register van de beroepsorganisatie om zijn werkzaamheden uit te mogen voeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Accountant

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Accountant

Welke opleiding is nodig om Accountant te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Accountant? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Accountant

Wat is het salaris en tarief van een Accountant? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Accountant in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Accountant zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl