Opleiding tot Accountant

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingFinancieel Administratief Medewerker (Mbo 3)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingAccountancy (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding assistent accountant

Wie een carrière ambieert als accountant zal in eerste instantie het beste de Mbo-opleiding assistent accountant kunnen volgen. Daarna is het aan te raden om nog een passende Hbo-opleiding te volgen. Tijdens de Mbo-opleiding assistent accountant leer je onder andere het verrichten van boekingen, het verrichten van werkzaamheden met betrekking tot de periodeafsluiting, voorbereidingen treffen voor de aangifte omzetbelasting en voor de afhandeling van de aangifte loonheffingsafdracht, het verrichten van de aangifte inkomstenbelasting, het bijhouden van projectadministratie, het bijhouden van bankboeken en het bijhouden van kasboeken. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de algemene vakken economie, wiskunde, informatica en Nederlands. De Mbo-opleiding assistent accountant zal voor het grootste deel op school plaats vinden, maar je zal ook regelmatig stage lopen bij erkende leerbedrijven zoals een administratiekantoor of accountantskantoor. Gedurende de stageperiode zal je onder toezicht staan van een leermeester en stagebegeleider van school, die samen de voortgang in de gaten zullen houden.

Opleidingsduur en niveau assistent accountant

De Mbo-opleiding assistent accountant zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen assistent accountant

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent accountant op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding accountancy of de Hbo-opleiding Associate Degree Accountancy. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen, maar zijn doorgaans ook sneller af te ronden wanneer je over de juiste vooropleidingen beschikt.

Vooropleiding assistent accountant

De meeste scholen verwachten minimaal een relevante vooropleiding op Mbo-niveau drie voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent accountant op niveau vier. Een relevante vooropleiding kan de Mbo-opleiding secretaresse zijn. Wanneer je beschikt over een overgangsbewijs van de havo of vwo niveau vier is het over het algemeen ook mogelijk om je aan te melden voor de opleiding. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het in de meeste gevallen mogelijk om een intake gesprek te houden.

Mijnzzp.nl