Auditor

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Auditor?

Een auditor is verantwoordelijk voor het beroepsmatig uitvoeren van auditing werkzaamheden. Met andere woorden is een auditor verantwoordelijk voor het controleren van bepaalde organisaties. Deze controlewerkzaamheden kunnen betrekking hebben op verschillende gebieden zoals de boekhouding, jaarrekeningen, verklaringen, arbeidsomstandigheden, kwaliteitsafspraken, milieu of subsidieaanvragen. Er bestaan grofweg twee soorten auditors, namelijk de internal auditor en de external auditor. Het grote verschil tussen deze twee auditors is dat een internal auditor werkzaam is voor het bedrijf en de external auditor onafhankelijk is van het bedrijf waar hij of zij het onderzoek uitvoert. Over het algemeen is een auditor gespecialiseerd in bepaalde vakgebieden en blijft een auditor werkzaam binnen zijn vakgebied. Diverse soorten bedrijven en overheden zijn verplicht om een auditor in dienst te hebben, zoals banken en bedrijven die handelen op de beurs. Wat een auditor precies zal controleren is weer geheel afhankelijk van de soort auditor, omdat er veel verschillende vakgebieden zijn waarbinnen een auditor werkzaam kan zijn. Een auditor kan bijvoorbeeld ook een belastinginspecteur zijn die de boekhouding van particulieren of bedrijven zal controleren. In dat geval spreekt men van een external auditor. Een auditor kan op verschillende manieren werkzaam zijn, omdat niet alle auditors organisaties in het geheel hoeven te controleren. Een auditor kan juist ook weer gespecialiseerd zijn binnen bepaalde specifieke onderwerpen, zoals IT-auditing of financiële auditing. Een financiële auditor kan ook weer verantwoordelijk zijn voor verschillende deelgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een financiële auditor, die verantwoordelijk is voor bedrijfsovernames. In dat geval kan het ook gaan om een accountant.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Auditor

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Auditor

Wat is het salaris en tarief van een Auditor? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Auditor in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Auditor

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Auditor bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl