Boekhouder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, gericht op het verzorgen van de boekhouding voor ondernemers en particulieren. Daarnaast is het de boekhouder die een belangrijke rol speelt bij het adviseren van ondernemers en particulieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van adviezen over mogelijke aftrekposten, investeringen of aan adviezen over mogelijke uitbreidingen. Een boekhouder is dus meestal niet alleen een boekhouder maar ook een adviseur op financieel gebied en belastingen. De meeste ondernemers bellen of mailen regelmatig met hun behouder als ze met bepaalde vragen zitten. Deze vragen hoeven niet alleen betrekking te hebben op boekhoudkundige vragen, omdat boekhouders ook op andere manieren een belangrijke steun en toeverlaat zijn voor ondernemers. Ook is de boekhouder in veel gevallen een belangrijke tussenpersoon voor de ondernemer. Denk hierbij aan vragen van of aan de belastingdienst over de belastingaangifte. Het maakt verder niet uit of het bedrijf uit één persoon of uit meerdere personen bestaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Boekhouder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Boekhouder

Welke opleiding is nodig om Boekhouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Boekhouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Boekhouder

Wat is het salaris en tarief van een Boekhouder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boekhouder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Boekhouder zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl