Boekhouder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Boekhouder?

Een boekhouder is gespecialiseerd in het verzorgen van de boekhouding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast heeft de boekhouder een belangrijke rol bij het adviseren van bedrijven en particulieren. Denk hierbij aan het geven van adviezen over mogelijke aftrekposten, investeringen of aan adviezen over mogelijke uitbreidingen. Een boekhouder is dus niet alleen een boekhouder, maar ook een adviseur op financieel gebied en belastingen. De meeste ondernemers en particulieren bellen of mailen regelmatig met hun boekhouder als ze met bepaalde vragen zitten. Deze vragen hoeven niet alleen betrekking te hebben op boekhoudkundige vragen, omdat boekhouders ook op andere manieren een belangrijke steun en toeverlaat zijn voor bedrijven en particulieren. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de btw-aangifte en aan het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. Ook is de boekhouder een belangrijk tussenpersoon voor bedrijven en particulieren. Denk hierbij aan vragen van of aan de Belastingdienst over de belastingaangifte. Een boekhouder heeft meestal meerdere bedrijven en particulieren waarvoor hij of zij de administratie verzorgt. Een boekhouder is niet automatisch een accountant, wat sommige mensen nogal eens denken. Ook is het de ondernemer of particulier, die verantwoordelijk is voor de boekhouding, ondanks dat een boekhouder voor de ondernemer of particulier aan het werk is. Een goede boekhouder is onmisbaar voor bedrijven en particulieren, omdat deze fouten of problemen kan voorkomen. Ook het één of twee keer per jaar overleggen met de boekhouder is iets, wat heel nuttig is voor zzp'ers. Aan de hand van de jaarstukken kan de boekhouder overleggen met de ondernemer waar hij of zij eventueel aanpassingen kan doorvoeren om het bedrijf beter te laten functioneren. Er zijn veel boekhouders te vinden in Nederland, die ook prima de administratie kunnen verzorgen voor zelfstandig ondernemers. Dit kan ook met behulp van e-boekhouden. Er zijn veel zzp'ers die hun eigen boekhouding verzorgen door middel van online boekhouden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Boekhouder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Boekhouder

Welke opleiding is nodig om Boekhouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Boekhouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Boekhouder

Wat is het salaris en tarief van een Boekhouder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boekhouder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Boekhouder zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Boekhouder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Boekhouder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl