Belastingadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Belastingadviseur?

Een belastingadviseur of fiscalist is een specialist op het gebied van belastingen. Als belastingadviseur geef je adviezen op het gebied van belastingen aan bedrijven en/of particulieren als dit nodig mocht zijn. Ook het verzorgen van belastingaangiften voor bedrijven en/of particulieren kan een taak zijn van de belastingadviseur. Het komt dan ook redelijk veel voor dat de belastingadviseur ook de aangiftes voor bedrijven en particulieren verzorgt. Het beroep belastingadviseur, ook wel fiscalist genaamd, is binnen Nederland een vrij beroep dat geen bescherming kent. Iedereen kan en mag zich dus belastingadviseur noemen. Ondanks dat het beroep belastingadviseur geen bescherming kent vanuit de overheid is het beroep aan te merken als complex, omdat belastingregels doorgaans niet makkelijk zijn. Daarnaast is het zo dat belastingregels regelmatig veranderen waardoor een belastingadviseur bij zal moeten blijven. Een goede belastingadviseur is op de hoogte van alle geldende regels en mogelijkheden op het gebied van belasting. Het beroep belastingadviseur kan binnen de praktijk op verschillende niveaus voorkomen. Wie zelf geen verstand of onvoldoende verstand heeft van belastingen doet er goed aan om een specialist in te schakelen om problemen te voorkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Belastingadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Belastingadviseur

Welke opleiding is nodig om Belastingadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Belastingadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Belastingadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Belastingadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Belastingadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Belastingadviseur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl