Belastingadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Belastingadviseur?

Een belastingadviseur of fiscalist is een deskundige op het gebied van belastingen. Als belastingadviseur geef je adviezen op het gebied van belastingen aan bedrijven en/of particulieren. Ook het verzorgen van belastingaangiften voor bedrijven en/of particulieren kan tot de werkzaamheden behoren van een belastingadviseur. Het komt dan ook redelijk veel voor dat belastingadviseurs ook de aangiftes voor bedrijven en particulieren verzorgen. Het beroep belastingadviseur, ook wel fiscalist genaamd, is binnen Nederland een vrij-beroep dat geen bescherming kent. Iedereen kan en mag zich dus belastingadviseur noemen. Ondanks dat het beroep belastingadviseur geen bescherming kent is het beroep aan te merken als complex, omdat belastingregels doorgaans niet makkelijk zijn. Daarnaast is het zo dat belastingregels regelmatig veranderen, waardoor de belastingadviseur regelmatig bijscholing moet volgen. Een goede belastingadviseur is op de hoogte van alle geldende regels en mogelijkheden op het gebied van belasting. Wie zelf geen verstand of onvoldoende verstand heeft van belastingen doet er goed aan om een belastingadviseur in te schakelen om problemen te voorkomen. Als belastingadviseur ben je dus een specialist op het gebied van belastingen. Een belastingadviseur is dan ook in veel gevallen een belangrijke fiscaal adviseur voor bedrijven en/of particulieren, omdat het de belastingadviseur is, die bekend is met alle regels over belastingen. Als een belastingadviseur zelf vragen heeft over belastingen kan de belastingadviseur namens zijn of haar cliënten contact opnemen met de belastingdienst. Afhankelijk van de soort werkzaamheden zal de belastingadviseur ook regelmatig samenwerken met accountants en/of advocaten. Als belastingadviseur kan het ook voorkomen dat je te maken krijgt met de belastingkamer van de rechtbank.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Belastingadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Belastingadviseur

Welke opleiding is nodig om Belastingadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Belastingadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Belastingadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Belastingadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Belastingadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Belastingadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Belastingadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Belastingadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl