Opleiding tot Belastingadviseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Fiscaal Recht en Economie
VooropleidingAssistent Accountant (Mbo 4)
VooropleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie

De Hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie heeft alles te maken met belastingen, economie en management. Tijdens de opleiding leer je alles over de verschillende belastingsoorten, zoals inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Ook leer je hoe je klantgesprekken het beste kunt voeren en hoe je alle informatie boven tafel kan krijgen door het stellen van de juiste vragen. Daarnaast is er tijdens deze opleiding ook veel aandacht voor wet- en regelgeving, waar je als belastingadviseur zeker mee te maken zal hebben. Het eerste jaar van de bacheloropleiding volg je vakken zoals bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, belastingrecht en financieel advies particulieren. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en onderzoeksvaardigheden. Vanaf het tweede jaar ga je je steeds meer richten op je toekomstige beroep en zal de school verdiept ingaan op de vakken vanuit het eerste jaar. Gedurende de opleiding zal je over het algemeen twee keer stage lopen, die meestal plaats zal vinden bij de Belastingdienst of belastingadviesbureaus. Het laatste jaar van de opleiding Fiscaal Recht en Economie rond je af met een afstudeeropdracht. Je schrijft een fiscaal verdiepend verslag en je laat hiermee zien wat je hebt geleerd tijdens je studie. Een mogelijke andere passende Hbo-opleiding is de Hbo-opleiding Financial Services Management. Deze opleiding is minder specifiek gericht op belastingen.

Opleidingsduur en niveau Fiscaal Recht en Economie

De Hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is zeker geen makkelijke opleiding te noemen, omdat de leerstof zeer specialistisch is. Zelfstudie en doorzettingsvermogen zijn dan ook belangrijk voor diegenen die deze opleiding willen doorlopen.

Vervolgopleidingen Fiscaal Recht en Economie

Na de opleiding Fiscaal Recht en Economie kun je in deeltijd studeren aan een universiteit of bij het Register van Belastingadviseurs voor een hbo-master. Dan ben je Register Belastingadviseur. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is dus ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één masteropleiding te volgen.

Vooropleiding Fiscaal Recht en Economie

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen.

Mijnzzp.nl